Tökéletes meccs – az Inter szemszögéből
Elmaradt a varázslat. Hiába Piqué gólja, aki nem szurkolt egyik csapatnak sem, az inkább csak bosszankodott azon, hogy tud a Barcelona ilyen gyengén futballozni? Hogy játszhat ez a két csapat ilyen kvázi unalmas meccset? Egy szó, mint száz, Mourinho tökéletesre vitte azt, amiről mindenki azt gondolta, lehetetlen, vagyis kivédekezni a Nou Camp-ban 90 percet a Barca ellen.
2010. április 29. 08:08

Nehéz erről a találkozóról mit írni, ha azt írnám, hogy unalmas meccs volt, akkor a katalán és a milánói drukkerek biztosan megsértődnének, viszont a semleges szurkolók varázslatot vártak. Főleg a Barcelonatól, és azt őszintén megvallhatjuk, ez elmaradt. Az utolsó 6-8 percet leszámítva a csodaváráson kívül túl sok mindent nem kaptak a semleges tv-nézők. Persze aki szereti a taktikai harcot, az jól szórakozott, mert Mourinho megint bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják őt a világ egyik legjobb edzőjének és azt is látnunk kellett, hogy mindkét meccsen legyőzte Guardiolát taktikai szempontból, az eredményességről már nem is beszélve.

Kezdjük a legvégén, De Bleeckere bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg, hiába bombázott Bojan a hálóba, marad az 1:0, amivel kiesett a Barca. Azért igazságtalanság lenne erre az egy helyzetre fogni a dolgot, ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor a Barcelona a mai játékával nem érdemelt továbbjutást.

Amit a beharangozóban írtam, mint a „kisördög kívánsága”, csak nagyon kis százalékban jött be. A Barca ugyan a 3 védős játékával jött ki, viszont Messi kezdő volt és csak Ibrahimovic volt bent középen egymaga, a többiek a labda körbejáratásával voltak elfoglalva. Így azonban teljesen veszélytelenek voltak az Internazionale kapujára.

Mourinho a teljes biztonságot helyezte előtérbe, vagyis, amíg két gólt nem kapnak, addig semmi sem számít, csak a védekezés. Ezt viszont tökéletesen csinálták, olyan szervezetten és fegyelmezetten zárták a területeket, hogy a katalánoknak esélyük sem volt a védelem feltörésére. Valahogy mindig úgy alakult, ha Messi labdát kapott, Cambiasso mindig ott állt előtte, nem is igazán akarta szerelni, csak megállítani és ehhez segítségére siettek a többiek is az Interből. A milánói csapat tökéletesen megvalósította a védekezés alap célját, „ne kapjunk gólt”, nem is akartak labdát szerezni, csak a gól elkerülése lebegett a szemük előtt. Erről csak egy igen beszédes adat, hogy a mérkőzés alatt a Barca 555-öt passzolt, az Inter 67-et. Az olaszok semmit nem akartak, csak elkerülni a gólt, rombolni, és ahogy a kiállítás után egyre telt az idő, már a cserék is ezt szolgálták. Az utolsó 20 percben nem is volt a labda az Internél, csak elrúgták a kaputól.

Ami viszont számomra teljesen érthetetlen volt, hogy Ibrahimovic nem kapott még egy segítséget, egy ék párt, majd le is cserélték és akkor már klasszikus középcsatár nélkül játszottak a katalánok. Illetve Messi végig a pálya közepén játszott, néha a jobb oldalra kiment, viszont nem a szélre, inkább csak jobb középre, a bal oldalon nem is járt. Ezáltal teljesen könnyen kiszámítható volt a játéka, semmilyen gondot nem okozott az Inter védelmének.

Elmaradt a varázslat. Hiába Piqué gólja, aki nem szurkolt egyik csapatnak sem, az inkább csak bosszankodott azon, hogy tud a Barcelona ilyen gyengén futballozni? Hogy játszhat ez a két csapat ilyen kvázi unalmas meccset? Egy szó, mint száz, Mourinho tökéletesre vitte azt, amiről mindenki azt gondolta, lehetetlen, vagyis kivédekezni a Nou Camp-ban 90 percet a Barca ellen. Neki sikerült, igaz két gólos volt az előnyük. Az Inter szurkolói viszont biztosan azt mondják, megtörtént a csoda, kiütöttük a Barcelonat!

Maradjunk ennél, nézzük a jó oldalát, az Internazionale tökéletes taktikával lépett pályára és azt tökéletesen is játszotta végig.

 

 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó