Tökéletes meccs – az Inter szemszögéből
Elmaradt a varázslat. Hiába Piqué gólja, aki nem szurkolt egyik csapatnak sem, az inkább csak bosszankodott azon, hogy tud a Barcelona ilyen gyengén futballozni? Hogy játszhat ez a két csapat ilyen kvázi unalmas meccset? Egy szó, mint száz, Mourinho tökéletesre vitte azt, amiről mindenki azt gondolta, lehetetlen, vagyis kivédekezni a Nou Camp-ban 90 percet a Barca ellen.
2010. április 29. 08:08

Nehéz erről a találkozóról mit írni, ha azt írnám, hogy unalmas meccs volt, akkor a katalán és a milánói drukkerek biztosan megsértődnének, viszont a semleges szurkolók varázslatot vártak. Főleg a Barcelonatól, és azt őszintén megvallhatjuk, ez elmaradt. Az utolsó 6-8 percet leszámítva a csodaváráson kívül túl sok mindent nem kaptak a semleges tv-nézők. Persze aki szereti a taktikai harcot, az jól szórakozott, mert Mourinho megint bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják őt a világ egyik legjobb edzőjének és azt is látnunk kellett, hogy mindkét meccsen legyőzte Guardiolát taktikai szempontból, az eredményességről már nem is beszélve.

Kezdjük a legvégén, De Bleeckere bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg, hiába bombázott Bojan a hálóba, marad az 1:0, amivel kiesett a Barca. Azért igazságtalanság lenne erre az egy helyzetre fogni a dolgot, ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor a Barcelona a mai játékával nem érdemelt továbbjutást.

Amit a beharangozóban írtam, mint a „kisördög kívánsága”, csak nagyon kis százalékban jött be. A Barca ugyan a 3 védős játékával jött ki, viszont Messi kezdő volt és csak Ibrahimovic volt bent középen egymaga, a többiek a labda körbejáratásával voltak elfoglalva. Így azonban teljesen veszélytelenek voltak az Internazionale kapujára.

Mourinho a teljes biztonságot helyezte előtérbe, vagyis, amíg két gólt nem kapnak, addig semmi sem számít, csak a védekezés. Ezt viszont tökéletesen csinálták, olyan szervezetten és fegyelmezetten zárták a területeket, hogy a katalánoknak esélyük sem volt a védelem feltörésére. Valahogy mindig úgy alakult, ha Messi labdát kapott, Cambiasso mindig ott állt előtte, nem is igazán akarta szerelni, csak megállítani és ehhez segítségére siettek a többiek is az Interből. A milánói csapat tökéletesen megvalósította a védekezés alap célját, „ne kapjunk gólt”, nem is akartak labdát szerezni, csak a gól elkerülése lebegett a szemük előtt. Erről csak egy igen beszédes adat, hogy a mérkőzés alatt a Barca 555-öt passzolt, az Inter 67-et. Az olaszok semmit nem akartak, csak elkerülni a gólt, rombolni, és ahogy a kiállítás után egyre telt az idő, már a cserék is ezt szolgálták. Az utolsó 20 percben nem is volt a labda az Internél, csak elrúgták a kaputól.

Ami viszont számomra teljesen érthetetlen volt, hogy Ibrahimovic nem kapott még egy segítséget, egy ék párt, majd le is cserélték és akkor már klasszikus középcsatár nélkül játszottak a katalánok. Illetve Messi végig a pálya közepén játszott, néha a jobb oldalra kiment, viszont nem a szélre, inkább csak jobb középre, a bal oldalon nem is járt. Ezáltal teljesen könnyen kiszámítható volt a játéka, semmilyen gondot nem okozott az Inter védelmének.

Elmaradt a varázslat. Hiába Piqué gólja, aki nem szurkolt egyik csapatnak sem, az inkább csak bosszankodott azon, hogy tud a Barcelona ilyen gyengén futballozni? Hogy játszhat ez a két csapat ilyen kvázi unalmas meccset? Egy szó, mint száz, Mourinho tökéletesre vitte azt, amiről mindenki azt gondolta, lehetetlen, vagyis kivédekezni a Nou Camp-ban 90 percet a Barca ellen. Neki sikerült, igaz két gólos volt az előnyük. Az Inter szurkolói viszont biztosan azt mondják, megtörtént a csoda, kiütöttük a Barcelonat!

Maradjunk ennél, nézzük a jó oldalát, az Internazionale tökéletes taktikával lépett pályára és azt tökéletesen is játszotta végig.

 

  • Hunyadiról, a keresztény világ hőséről az őszi Aracsban
    „A keresztény világ legnagyobb hőse, Hunyadi János egyetemes volta az 1444. évi várnai csata után Kelettől Nyugatig új távlatokba ért, ami művelődéstörténeti értelemben hatalmas jelentőségű” – olvasható az Aracs őszi, jelképesen október 23-ai számában.
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • Bővülő védelmi együttműködés
    Benkő Tibor honvédelmi miniszter meghívására Budapestre érkezett november 22-én Marina Pendeš bosznia-hercegovinai védelmi miniszter. A tárcavezetők a két ország védelmi együttműködésének bővítési lehetőségeiről tárgyaltak.
MTI Hírfelhasználó