"Csaba, ne fossál az Orbántól" - képek az MSZP-majálisról
Vajon hányan izgultak rá Horváth Csabi jó hírére? Vajon egy technikai K.O. után mire képes az MSZP május 1-jén? A gondola munkás-osztaga a Városligetben szívta magába a Munka ünnepének izzadságos pillanatait.
2010. május 3. 10:36

Valami örök. Márpedig Szabó Zoltán elegáns Tesco-gazdaságos dressze mindenképpen az. Ám a húsz éve parlamenti képviselőnket cseppet sem zavarja mindez, hiszen mégiscsak a nép gyermeke, a munka világából érkezett a Parlamentbe. Horváth Csabi is emberközeli élménnyel gazdagítja a sokaságot: széles mosollyal fotóztatja magát egy tolószékes hölggyel, alig pár perccel azután, hogy ingyenes BKV-t hirdetett a nagyszínpadon. Lendvai Ildikót kézen csókolja egy párás tekintetű fiatalember, majd hosszú másodpercekig szorongatja az exelnökasszony kezét. Életre szóló élmény. Mi is megkönnyezzük. Mesterházy a családjával operál, a két kisgyermek vidáman mosolyogva integet a nyugdíjas közönségnek, míg édesapjuk az elvtárs kifejezéssel buzdítja hallgatóságát. Sikerrel. 

Az MSZP főpolgármester-jelöltjének is kijut a jóból. „Csaba, ne fossál az Orbántól” – mutat irányt egy szoci szimpatizáns, miközben egy részeg roma kerül kisebb perpatvarba egy lelkes kisnyugdíjassal. Valamivel később már HírTv-riportert vernek az egyharmadba szorult elvtársak. 

Száz méterrel arrébb már a Zöld Baloldal feszít. Program híján a Jobbik és a szélsőjobb ellen hangolnak. Lehet üzenni is. Kontrasztos a kép: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagad!!” alatt ott virít a „Náci patkányok, vissza a kanálisba!”. 

Kis szusszanás, majd jönnek az igazi komcsik. Thürmer, Moldova és még néhány idealista. Érdeklődő azonban kevés. Vagy sok. Nézőpont kérdése…

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Bencze Áron
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó