"Csaba, ne fossál az Orbántól" - képek az MSZP-majálisról
Vajon hányan izgultak rá Horváth Csabi jó hírére? Vajon egy technikai K.O. után mire képes az MSZP május 1-jén? A gondola munkás-osztaga a Városligetben szívta magába a Munka ünnepének izzadságos pillanatait.
2010. május 3. 10:36

Valami örök. Márpedig Szabó Zoltán elegáns Tesco-gazdaságos dressze mindenképpen az. Ám a húsz éve parlamenti képviselőnket cseppet sem zavarja mindez, hiszen mégiscsak a nép gyermeke, a munka világából érkezett a Parlamentbe. Horváth Csabi is emberközeli élménnyel gazdagítja a sokaságot: széles mosollyal fotóztatja magát egy tolószékes hölggyel, alig pár perccel azután, hogy ingyenes BKV-t hirdetett a nagyszínpadon. Lendvai Ildikót kézen csókolja egy párás tekintetű fiatalember, majd hosszú másodpercekig szorongatja az exelnökasszony kezét. Életre szóló élmény. Mi is megkönnyezzük. Mesterházy a családjával operál, a két kisgyermek vidáman mosolyogva integet a nyugdíjas közönségnek, míg édesapjuk az elvtárs kifejezéssel buzdítja hallgatóságát. Sikerrel. 

Az MSZP főpolgármester-jelöltjének is kijut a jóból. „Csaba, ne fossál az Orbántól” – mutat irányt egy szoci szimpatizáns, miközben egy részeg roma kerül kisebb perpatvarba egy lelkes kisnyugdíjassal. Valamivel később már HírTv-riportert vernek az egyharmadba szorult elvtársak. 

Száz méterrel arrébb már a Zöld Baloldal feszít. Program híján a Jobbik és a szélsőjobb ellen hangolnak. Lehet üzenni is. Kontrasztos a kép: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagad!!” alatt ott virít a „Náci patkányok, vissza a kanálisba!”. 

Kis szusszanás, majd jönnek az igazi komcsik. Thürmer, Moldova és még néhány idealista. Érdeklődő azonban kevés. Vagy sok. Nézőpont kérdése…

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Bencze Áron
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó