Bajnai-interjú a Népszavában
„Amit az elmúlt egy évben tett a kormány, vállalom, vállaljuk. A gazdaságban, a költségvetésben pedig nincsenek csontvázak, csak jól ismert, kezelésre szoruló kockázatok” – mondta egyebek közt Bajnai Gordon a távozó kormány elvégezte munkáról.
2010. május 6. 10:18
Kapcsolódó anyagok
> A teljes Bajnai interjú

A Népszava interjúja megóvja a nehéz kérdések megválaszolásától a lelépő miniszterelnököt. A másfél oldalas interjúban egyetlen szó sincsen a korrupciós ügyekről, például a Honvédelmi Minisztériumban Bajnai elnöksége alatt is folyt törvénytelen gyakorlatról.

Az interjúban szó nem esik a Wallis számára kedvező kormányzati döntések hosszú soráról. Ismert, Bajnai volt a Wallis csoport vezére, mielőtt miniszternek állt Gyurcsány Ferenc kormányában. Most azonban el volt felejtve a Wallishoz bezsuppolt állami cégek ingatlanbérleteinek kérdése, nem beszélték meg a tévészékház méltán izgalmasnak tartható ügyét, és a Hajdú-Bét sem érdemelt betűt.

Bajnai ellenben erősen védte a jegybank függetlenségét:

„A jegybank függetlensége nem véletlenül alapelv ma minden modern demokráciában. Egy modern piacgazdaság működőképességének ez az egyik kritériuma. Szerintem ezt nem szerencsés megkérdőjelezni. Ha megteszik, annak jelentős, a forint árfolyamában és másban is tükröződő negatív visszhangja lehet.”

Hogy miként egyeztethető össze a jegybanki függetlenség Simor András elnök félnaponta megismételt hűbéresi nyilatkozataival, amelyeket a Fidesz javára szokott letenni a média nyilvánossága előtt, azt sajnos nem elemzi a kormányfő.

Gondola
  • Globália hasznos idiótája
    Háború van, ahol minden ellenséges támadásra csak a sokkal nagyobb erejű ellencsapás lehet a válasz.
  • A rákbetegeken is nyerészkedett az EU korrupcióval vádolt egészségügyi biztosa
    Beszámolók szerint az oltások hátterében az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki, melynek középpontjában az uniós egészségügyi biztos áll. Sztella Kiriakídiszt és családját nem először érik hasonló vádak, évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén.
  • Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról
    Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy félreérthetően volt megfogalmazva a bemutatkozása. A baloldal miniszterelnöki versenyére tegnap bejelentkező Karácsony tanulmányai kapcsán Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta: Karácsony minden támogatást megkapott a képzés elvégzéséhez, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.
MTI Hírfelhasználó