A nagy gyerek többet rosszalkodik?
Ikreken végzett kísérletek alapján a szakemberek kijelentették: a nagy súllyal született újszülötteknél 3-4 évesen nagyobb eséllyel jelentkeznek viselkedési problémák. A tudósok egyelőre nem értik, pontosan milyen módon befolyásolhatja a súly a kicsik viselkedését, így a jövőben további kísérletekre lesz szükség ennek tisztázásához.
2010. május 9. 10:08

2004 és 2005 között született ikerbabákon végezték el a tudósok azokat a kísérleteket, melyek során kiderült: az a kicsi, amelyik többet nyomott a születéskor, 3-4 éves korában több fejfájást okozott szüleinek azzal, hogy rosszul viselkedett, és nehéz volt fegyelmezni - olvasható az Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine-ben.

Tanulmányaink során 112 izraeli ikerpárt vizsgáltunk - az egyik fő kritérium az volt, hogy az egyik kicsi legalább 20 százalékkal többet nyomjon a másiknál - mondta Dr. David Mankuta. Megfigyeltük, hogy a nehezebb gyerekek esetében 41 százalékkal gyakrabban volt megfigyelhető valamilyen viselkedési probléma néhány év elteltével.

Egyelőre nem értjük, mi a kapcsolat a súly és a viselkedés között, ezért további kutatásokat tervezünk a témában - tette hozzá Mankuta.

OrientPress Hírügynökség
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
  • Magyar nyelvemlék a VIII. századból
    Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel.
MTI Hírfelhasználó