Sablon csontvázakra: Lamperthnél, ha őszinte, elfogadható?
Értelmetlen erődemonstrációnak tartja Lamperth Mónika, hogy az OVB jelentést nagy többséggel elutasította a ház. Politikai támadástól tart.
2010. május 15. 15:50

Arra reagált, hogy a fideszes és a KDNP-s képviselők nem szavazatai miatt az Országgyűlés elutasította az Országos Választási Bizottság (OVB) és az önkormányzati miniszter választási beszámolóját.

Az MSZP-frakció közjogi kabinetvezetője szerint az Országgyűlés alakuló ülésén megtapasztalhatta mindenki a Fidesz első erődemonstrációját. Szerinte teljesen értelmetlen volt a beszámolók elutasítása, mert nincs jogkövetkezménye, s nem befolyásolja a választások érvényességét.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP számára elfogadhatóak-e ezek a beszámolók, hiszen probléma volt a választáson, többek között az igazolással szavazással kapcsolatban, a kabinetvezető azt mondta: éppen ezekről beszélt, őszintén, az OVB elnöke és az önkormányzati miniszter is.

Lehet, hogy ez az első jele annak, hogy politikai támadást akarnak indítani az OVB ellen és a jelenlegi tagokat olyanokra akarják kicserélni, akik a Fidesz akaratát kritika nélkül végrehajtják.

Az Országgyűlés pénteki alakuló ülésén nem fogadta el az OVB és az önkormányzati miniszter választási beszámolóját. Az április 11-én és 25-én megtartott országgyűlési képviselők választásáról szóló OVB-s beszámolót a Ház 112 igen, 260 nem és 4 tartózkodás mellett utasította el. Nemmel szavazott a Fidesz-, a KDNP-frakció, valamint egy-egy jobbikos és LMP-s képviselő.

106 igen, 267 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett szintén elutasította a parlament az országgyűlési képviselő-választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásáról szóló önkormányzati miniszteri beszámolót. Nemmel szavazott a Fidesz- és a KDNP-frakció, valamint hat jobbikos képviselő."

mszp.hu
MTI Hírfelhasználó