David di Donatello-díjas lett Bud Spencer és Terence Hill
Az olasz filmipar két kultikus ikonja, a 80 éves Bud Spencer és a 71 éves Terence Hill életmű-díjat kapott.
2010. május 18. 17:11

Carlo Pedersoli és Mario Girotti, ismertebb nevükön Bud Spencer és Terence Hill még május 7-én vehetett át az életmű-díjat (amit olasz Oscarként is emlegetnek). A ceremónián állva tapsolta meg őket az olasz filmipar.

A David di Donatello-díjakat 1955-óta osztja ki 18 kategóriában az olasz filmakadémia. Idén a Mussolini első feleségéről szóló háborús dráma, a Vincere tarolt (8 díjat söpört be), a legjobb idegen nyelvű film a Becstelen brigantik lett.

Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban, Mario Girotti tíz évvel később Velencében. Bud Spencer és Terence Hill művésznéven, 1967 és 94 között 17 közös filmmel verekedték be magukat a mozgókép-történelembe.
Cinematrix, Index
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó