Újra célkeresztben az otthonszülés
Jó lenne már rendezni a kérdés jogi hátterét!
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított a BRFK az otthonszülés ismert népszerűsítője, Geréb Ágnes ügyében - értesült a hirado.hu. A kórházban a méhen belüli fertőzés kórisméjét állították föl - állítja az érintett.
2010. május 19. 17:59

A nyomozás elrendelésére az ügyészség utasította a rendőrséget. A mentők szóvivője a Híradónak kedden azt mondta, hogy Geréb Ágnes is jelen volt hétfő éjjel egy II. kerületi lakásban annál a szülésnél, amely után az újszülöttet a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. Értesüléseink szerint a BRFK napokon belül gyanúsítottként hallgatja ki Geréb Ágnest - írja a hirado.hu.

A szülésznő ellen tavaly egy solymári otthonszülés miatt indult eljárás, miután az anyát kivérzett állapotban vitték kórházba. Geréb Ágnest három másik ügyben pedig halált, illetve maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

A szules.hu oldalon az esettel kapcsolatban Geréb a következőket írja:

Kedves Barátaim! Bizonyára halljátok a sajtót visszhangozni. A tényekre szorítkozva pár sort tőlem, Nektek:
2010. május 17-én este egy édesanya életet adott 4. gyermekének. A szülés gyorsan, simán zajlott, de sajnos, megszületése után az újszülöttnél légzészavar lépett föl. Ezért a helyszínre érkezett bába értesítette a mentőket, akik a gyermekkórházba szállították. Mivel a gyermekkórház az gyermekágyas anyának elhelyezért biztosítani nem tud, az édesanya nem egyezett bele abba, hogy őt másik kórházba szállítsák. Így újszülöttje mellett tud tartózkodni, aki jelenleg kezelést igényel, kivizsgállása zajlik. A család és a bába a május 17-én estétől május 18-án hajnalig tartó rendőri zaklatást már kiheverte.
Geréb Á.

"2010. május 17-én este egy édesanya életet adott 4. gyermekének. A szülés gyorsan, simán zajlott, de sajnos, megszületése után az újszülöttnél légzészavar lépett föl. Ezért a helyszínre érkezett bába értesítette a mentőket, akik a kisbabát a gyermekkórházba szállították. Mivel a gyermekkórház a gyermekágyas anyának elhelyezést biztosítani nem tud, az édesanya nem egyezett bele abba, hogy őt másik kórházba vigyék. Így újszülöttje mellett tud tartózkodni, aki jelenleg kezelést igényel, kivizsgállása zajlik. A család és a bába a május 17-én estétől május 18-án hajnalig tartó rendőri zaklatást már kiheverte.

Geréb Á.

2010. május 19.: Bizonyára Mindannyiótokat ez érdekel a legjobban: A KISBABA SOKKAL JOBBAN VAN! A kórházban ma a méhen belüli fertőzés kórisméjét állították föl, nem pedig a szülés vagy otthonszülés következtében létrejövő oxigénhiányt. Továbbra is drukkoljatok, hogy minél hamarabb makk egészségesen hazamehessenek! "

gondola
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó