Szollár Domokos utolsó szavai
2010. május 27. 15:04

A Bajnai-kormány elvégezte, amire vállalkozott, és emelt fővel, büszkén búcsúzik – mondta a kormányszóvivő a kabinet utolsó tájékoztatóján csütörtökön.

Szollár Domokos a 145. kormányszóvivői tájékoztatón úgy értékelte: amit tettek, az jó volt és Magyarország érdekeit szolgálta. Véleménye szerint a Bajnai-kormány eredményesen kezelte a válságot és teljesítette a kitűzött célokat: visszafordította az országot a szakadék felé vezető útról, megteremtette a gazdasági növekedés feltételeit, és a szükséges válságkezelő intézkedéseket úgy hozta meg, hogy azok ne legyenek elviselhetetlenek. A szóvivő a következő kormánynak sok sikert és szerencsét kívánt.

MNO
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó