70 év mások szolgálatában
Egy fiú elhatározta, hogy elajándékozza az életét: papként fog szolgálni. Keresztel és esket, gyóntat és áldoztat, megerősít és elbúcsúztat, felkarolja a szegényeket és betegeket. Egy életen át fog azok mellett állni, akiket az ISTEN rábíz. Kozma Imre atya születésnapi ünnepségére várják mindazokat, akikkel együtt jártak ezen az úton.
2010. május 31. 19:26

Egy fiú elhatározta, hogy elajándékozza az életét: papként fog szolgálni. Keresztel és esket, gyóntat és áldoztat, megerősít és elbúcsúztat, felkarolja a szegényeket és betegeket. Egy életen át fog azok mellett állni, akiket az ISTEN rábíz.

Nehéz időkben kezdett hozzá a pálya végigfutásához – bár a keresztény embernek sohasem könnyű.

Körülötte közösségek jöttek létre, amelyek arra törekedtek, hogy ISTEN útján járjanak. Sokukat ajándékozott meg szeretetével, bölcsességével, türelmével, irgalmával. Sokuknak mutatta meg, igenis lehet az igazságot követve, szépen és jól élni, a fentvalókat keresni. Nemcsak lehet, de egyedül így érdemes.

Pap volt a szürke hétköznapokban, és sorsfordító történelmi időkben. A szolgálat és az imádság nem vált rutinná nála, nem kereste a könnyebb, a rövidebb utat, és nem vesztette szem elől a célt. Miközben tanított és vigasztalt, feloldozott és megáldott, intett és biztatott, segített és ajándékozott, eltelt élete nagyobbik fele.

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Elnöke, 2010. június 4-én lesz 70 éves.

Június 5-én, szombaton, de. 11 órakor a Budai Irgalmasrendi Kórház
„Hild udvar”-án
(1023 Budapest, II. ker. Árpád fejedelem útja 7.)

szentmise keretében szeretnénk hálát adni életéért

Szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket (minél többeket családostul), hogy együtt adhassunk hálát érte, és vele együtt imádkozhassunk az Élet Urához!

A szervezés szempontjából nagyon fontos, hogy aki eddig még nem jelzett vissza, visszajelezzen az imreatya.70@gmail.com címen, vagy levelezési lehetősége hiányában a következő telefonszámok egyikén: 06-30/996-7255 (Palotás Eszter); 06-30/269-7780 (Tihanyi Gábor), és azt is írja meg, családjukból hányan jönnek.

Lényeges, ha valaki(k) továbbított e-mail, megszólítás útján szereztek/szereznek tudomást az ünneplésről, ők is visszajelezzenek a megadott elektronikus címre.

Testvéri szeretettel:

a Szervezők

gondola.hu
MTI Hírfelhasználó