Fölállt a teljes végrehajtó hatalmi vezérkar – jöhetnek az alsóbb szintű cserék
Ma délután kinevezték az Orbán-kormány negyvenkét államtitkárát. A névsorban nincsen meglepetés, bár egyesek nem tudtak egyesekről...
2010. június 2. 18:49

A sajtóban széltében ismert nevekkel kiegészülve a minisztériumok immár megkezdhetik az új kormányzati struktúrában a munkát.

Némely médiumok meglepetésként kezelik a volt EP-képviselő Becsey Zsolt kinevezését a Nemzetgazdasági Minisztériumba, valamint Kardeván Endrét a vidékfejlesztési tárcához.

A közeljövőben ér el a megújulás az állami szféra alsóbb szintjeire. Ez várhatóan nagy ellenzéki felháborodásokat fog szülni, pedig Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezére a Népszavának is lenyilatkozta, hogy érthető, ha az új kormány a bizalmi embereivel kívánja működtetni az államot. Sokkal inkább magyarázatra szorulna az, hogy miért osztogatott a Bajnai-kabinet négy-hat éves kinevezéseket, amikor tisztában volt a legitimitásának a fogyatékos voltával.

Gondola
  • Eleven az Archiregnum Hungaricum
    A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább negyvenezer ártatlan magyar áldozata volt a kommunista partizánterrornak a második világháború végén. És ki tudja, hányan lehetnek még azok, akiket a trianoni békediktátum után gyilkoltak meg egy korábban soha nem volt (és soha nem is lesz) ország pribékjei, csak azért, mert magyarok voltak.
  • Turcologia hungarica est renovanda?
    A kaukázusi haza, az alán és bolgár szomszédság emlékét a magyar hagyomány is megőrizte.
  • Dugódíjjal sarcolná a budapestieket az LMP
    Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint abszurd a Budapestet vezető baloldali koalíció részeként politizáló LMP élhető város koncepciója, amelyből kizárnak lényegi városfejlesztéseket. Az LMP budapesti elnöke egyébként könnyen cáfolható, érvénytelen állításokra hivatkozva terveztetné újra a Galvani hidat.
MTI Hírfelhasználó