Fölállt a teljes végrehajtó hatalmi vezérkar – jöhetnek az alsóbb szintű cserék
Ma délután kinevezték az Orbán-kormány negyvenkét államtitkárát. A névsorban nincsen meglepetés, bár egyesek nem tudtak egyesekről...
2010. június 2. 18:49

A sajtóban széltében ismert nevekkel kiegészülve a minisztériumok immár megkezdhetik az új kormányzati struktúrában a munkát.

Némely médiumok meglepetésként kezelik a volt EP-képviselő Becsey Zsolt kinevezését a Nemzetgazdasági Minisztériumba, valamint Kardeván Endrét a vidékfejlesztési tárcához.

A közeljövőben ér el a megújulás az állami szféra alsóbb szintjeire. Ez várhatóan nagy ellenzéki felháborodásokat fog szülni, pedig Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezére a Népszavának is lenyilatkozta, hogy érthető, ha az új kormány a bizalmi embereivel kívánja működtetni az államot. Sokkal inkább magyarázatra szorulna az, hogy miért osztogatott a Bajnai-kabinet négy-hat éves kinevezéseket, amikor tisztában volt a legitimitásának a fogyatékos voltával.

Gondola
  • Globália hasznos idiótája
    Háború van, ahol minden ellenséges támadásra csak a sokkal nagyobb erejű ellencsapás lehet a válasz.
  • A rákbetegeken is nyerészkedett az EU korrupcióval vádolt egészségügyi biztosa
    Beszámolók szerint az oltások hátterében az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki, melynek középpontjában az uniós egészségügyi biztos áll. Sztella Kiriakídiszt és családját nem először érik hasonló vádak, évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén.
  • Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról
    Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy félreérthetően volt megfogalmazva a bemutatkozása. A baloldal miniszterelnöki versenyére tegnap bejelentkező Karácsony tanulmányai kapcsán Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta: Karácsony minden támogatást megkapott a képzés elvégzéséhez, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.
MTI Hírfelhasználó