Gyurcsány tízmilliókat osztogatott
Milliókat fizetett ki különféle címen az adófizetők pénzéből az előző kormányzat kancelláriája a balliberális holdudvarnak – állítja a Magyar Nemzet.
2010. június 12. 17:36

A szocialistákhoz és a szabad demokratákhoz közel álló néhány közvélemény-kutató és politikai elemző tanácsaira, tanulmányaira 2004 és 2009 között csaknem százmillió forint ment el.

A lap birtokába került dokumentumból kiderül például, hogy a bukott szocialista kormányfő, Gyurcsány Ferenc tanácsadója különösen népszerű és megbízható partnere volt a Miniszterelnöki Hivatalnak. Dessewffy Tibor szociológus ugyanis hol aktuális belpolitikai helyzetet elemzett 3,2 millióért, hol az országimázs rejtelmeit kutatta csaknem 8 millióért.

De úgy tűnik, a megrendelők szerint Dessewffy az országimázshoz kifejezetten értett, hiszen két szerződésben is megbízták országképformálás gyakorlatában közreműködő szervezetek, nemzetközi példák felkutatásával, a hazai helyzet elemzésével. 2006 végén egy hónapi állítólagos tevékenységért csaknem ötmilliót kapott, majd 2006. december végén egy százoldalas tanulmányért további 3,1 milliót utaltak át neki – írja a szombati Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet nyomán
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó