Állami pénzek Réz András körül?
Gyanús szerződéseket talált Illés Zoltán államtitkár. Ezen ügyletek között van az a 100 milliós tétel, amelyhez Réz Andrásnak is köze lehet.
2010. június 20. 09:48

Az esztéta tagad, ugyanakkor a Grant reklámügynökség, melynek Réz a kreatív igazgatója, nettó 129 millió forint értékben kapott megbízást - tudatta a hírTV.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése több milliárdos nagyságrendben kötött szerződést az utolsó hetekben. Ezek közül vizsgálják azt az informatikai szerződést, amelyet a Microsofttal kötöttek szoftver licencek vásárlására összesen 1,2 milliárd forint értékben. Az államtitkár hozzátette, ezen kívül vizsgálják azt a 98 millió forintos szerződést is, amelyet vízállásfigyelésre kötöttek. Az államtitkár a gyanús megállapodások közt említette azt a PR-szerződést is, amelyet Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben. Az esztéta cáfolja az államtitkár állítását, miszerint tulajdonosa lenne annak a PR-cégnek, amellyel a tárca szerződésben áll.

Réz András a hírTV-nek elmondta: „Eddigi legjobb tudományom szerint egyetlen párt, kormány vagy minisztérium sem kötött, sem Réz Andrással, sem Réz András cégével ehhez hasonló szerződést, semmilyet sem.” Az esztéta szerint ő csak alkalmazott a kérdéses cégnél, így semmi köze az ügyhöz.

A Grant reklámügynökség, amelynek Réz András a kreatív vezetője tavasszal kötött szerződést megismételt gyorsított közbeszerzési eljárás után a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal. Az ügynökség a „Szólj rá apádra” elnevezésű, országos médiakampányhoz kapcsolódó kommunikációs és PR-feladatok ellátására kapott megbízást, nettó 129 millió forint értékben. A Grant reklámügynökség egyébként az eredménytelennek nyilvánított első közbeszerzési eljáráson nem vett részt.

hírTV nyomán
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó