Újabb szocialista polgármestert hallgat ki a rendőrség
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt hamarosan gyanúsítottként hallgathatja ki Páva Zoltánt, Komló szocialista polgármesterét a Kaposvári Rendőrkapitányság. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a volt ruhagyár értékesítésével összefüggésben a város MSZP-s polgármesterének felelőssége is megállapítható. Páva Zoltánt eddig azért nem gyanúsíthatták meg, mert országgyűlési képviselő volt. Mandátumával azonban mentelmi jogát is elvesztette, a nyomozást pedig a Kaposvári Rendőrkapitányság folytatja tovább.
2010. június 21. 08:27

A komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat közös cége 2008 decemberében eladott egy 4500 négyzetméteres komlói ingatlant egy helyi vállalkozónak. A nettó 45 millió forintos vételárat ellenzéki önkormányzati képviselők kevesellték. Az ő nyomásukra a képviselő-testület szakértőt rendelt ki, aki a terület értékét magasabb összegre becsülte. A szakértői vélemény ismeretében a képviselő-testület arra kérte a polgármestert, hogy bíróságon támadja meg az adásvételi szerződést.

Páva Zoltán azonban egy független ügyvédi iroda javaslatára - a bírósági út ellen szavazott a cég taggyűlésén, mire két ellenzéki képviselő hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett. A rendőrség idén tavasszal megállapította a szocialista politikus büntetőjogi felelősségét, de gyanúsítottként nem hallgathatta ki, mert Páva Zoltánt országgyűlési képviselőként mentelmi jog védte. Ügyét a parlamenti képviselők esetében eljárni jogosult Központi Nyomozó Főügyészséghez tették át. A polgármester megdöbbenve fogadta a hírt.

Páva Zoltánt ma már nem védi a mentelmi jog, mert az új Országgyűlésbe nem került be. Ügyét a Központi Nyomozó Főügyészség visszaadta a Kaposvári Rendőrkapitányságnak azzal, hogy a nyomozás eddigi adatai alapján megállapítható lehet a hűtlen kezelés bűntette.

Polics József örömmel fogadta, hogy „hosszas huzavona után konkrét megállapítást tett a Központi Nyomozó Főügyészség”. A fideszes önkormányzati képviselő bízik benne, hogy az ügy vádemeléssel zárul.

A Kaposvári Rendőrkapitányság - folyamatban lévő ügyre hivatkozva nem adott tájékoztatást a büntetőeljárás állásáról. Páva Zoltán se nyilatkozott, a polgármester szabadságát tölti.

 

hírTV
MTI Hírfelhasználó