Nem lesz éjféli záróra Erzsébetvárosban
Mégsem kell bezárniuk éjféltől reggel hatig az erzsébetvárosi vendéglátóegységeknek, mivel a képviselő-testület pénteken olyan módosító javaslatot fogadott el, amely szerint csak egyes szórakozóhelyek kötelezhetők a korlátozott nyitva tartásra.
2010. június 25. 11:59

A VII. kerületi képviselő-testület pénteken tárgyalta a Gergely József szocialista polgármester-helyettes által kezdeményezett rendeletet, amely szerint azoknak a vendéglátó-ipari egységeknek és boltoknak, amelyek alkoholt is árusítanak, be kellett volna zárniuk éjfélkor. Az ülésen a rendelettervezetet Puskás Attila Sándor, a Szövetség Erzsébetvárosért (SZEM) képviselőjének módosító javaslatával fogadták el; a szabályozás szerint a környező társasházak kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását.

Ez azt jelenti, hogy például a vendéglőt magába foglaló és a környező társasházak közgyűlési határozatban kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását a kerületi jegyzőnél.

A módosított rendelkezést, amely július 1-jén lép hatályba, öt tartózkodás mellett fogadta el a képviselő-testület.

Gergely József csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a rendelet elfogadása az egyetlen eszköz, amely az önkormányzatnak lehetővé teszi, hogy a lakosság érdekében lépjen, hiszen a probléma - vagyis az éjszakai randalírozás - hatósági keretek között nagyon nehezen kezelhető.

MTI nyomán
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc
  Úgy tűnik, Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc, amit még az elején jó lenne szolid mederbe terelni. Tekintettel arra, hogy az idén lesz a trianoni békediktátum centenáriuma.
 • Felbecsülhetetlen erő rejlik a diaszpóra magyarságában
  Ma már a diaszpóra magyarsága is a nemzetünk része, és az anyaország is úgy tekint rájuk, ahogy az őket megilleti – jelentette ki lapunknak a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. Szilágyi Péter szerint a diaszpórában élők támogatására létrehozott programok megerősítették a világban elszórtan élő honfitársainkat, helyi közösségei­ket.
 • A magyar közvélemény elfogadhatatlannak tartotta a trianoni békeszerződést
  Magyarország kisállammá vált az Osztrák–Magyar Monarchia első világháborús veresége és összeomlása következtében. A trianoni döntés értelmében korábbi hatalmi pozíciója mellett elvesztette lakosságának egyharmadát és területének kétharmadát. A trianoni határokat az ország közvéleménye egyöntetűen igazságtalannak, elfogadhatatlannak és ideiglenesnek tartotta.
MTI Hírfelhasználó