Nem lesz éjféli záróra Erzsébetvárosban
Mégsem kell bezárniuk éjféltől reggel hatig az erzsébetvárosi vendéglátóegységeknek, mivel a képviselő-testület pénteken olyan módosító javaslatot fogadott el, amely szerint csak egyes szórakozóhelyek kötelezhetők a korlátozott nyitva tartásra.
2010. június 25. 11:59

A VII. kerületi képviselő-testület pénteken tárgyalta a Gergely József szocialista polgármester-helyettes által kezdeményezett rendeletet, amely szerint azoknak a vendéglátó-ipari egységeknek és boltoknak, amelyek alkoholt is árusítanak, be kellett volna zárniuk éjfélkor. Az ülésen a rendelettervezetet Puskás Attila Sándor, a Szövetség Erzsébetvárosért (SZEM) képviselőjének módosító javaslatával fogadták el; a szabályozás szerint a környező társasházak kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását.

Ez azt jelenti, hogy például a vendéglőt magába foglaló és a környező társasházak közgyűlési határozatban kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását a kerületi jegyzőnél.

A módosított rendelkezést, amely július 1-jén lép hatályba, öt tartózkodás mellett fogadta el a képviselő-testület.

Gergely József csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a rendelet elfogadása az egyetlen eszköz, amely az önkormányzatnak lehetővé teszi, hogy a lakosság érdekében lépjen, hiszen a probléma - vagyis az éjszakai randalírozás - hatósági keretek között nagyon nehezen kezelhető.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó