Orbán döntött Őszödről!
Orbán Viktor döntése alapján az állami, kormányzati tisztviselők, tisztségviselők helyett ezen a nyáron mintegy 1500 magyar és lengyel árvízkárosult gyerek nyaralhat a balatonőszödi kormányüdülőben augusztus végéig - jelentette be Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő az első turnus érkezésének időpontjában tartott sajtótájékoztatón pénteken Balatonőszödön.
2010. június 25. 18:11

Révész Máriusz arról beszélt a Borsodból érkezett első, 160 fős csoport előtt, hogy Magyarországot és Lengyelországot is rendkívüli árvíz sújtotta az elmúlt időszakban. Ezért döntött úgy Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az idei évben a balatonőszödi kormányüdülőt nem állami vezetők fogják nyaralásra használni, hanem az árvízkárosult gyerekek - hívta fel a figyelmet.

"Szeretnénk ezeknek a gyerekeknek legalább egy hét önfeledt pihenést biztosítani" - hangsúlyozta a politikus.

Az őszödi táborba kilenc turnusnyi gyerek fog érkezni június 26. és augusztus 26. között. Az első két turnusban csak magyar, a többiben felerészt lengyel, felerészt pedig magyar árvízkárosult gyerekek üdülnek ingyenesen. A táborozók ellátása mintegy 40-45 millió forintba kerül.

A Borsodból pénteken buszokkal érkező gyerekek többsége még nem járt a Balatonnál - derült ki a Révész Máriusz kérdésére kézfeltartással adott válaszokból. Két táborozó a kamerák előtt beszélt arról, mit élt át az árvíz idején, majd a gyerekcsapat egy megkésett ebéd után birtokba vehette a szálláshelyeket.

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó