Megbénulhat Madrid
A spanyol fővárosban kormány megszorító intézkedései, köztük a közalkalmazottak fizetésének ötszázalékos mérséklése ellen tiltakoznak. Görögországban is fennakadásokat okozott kedden az általános sztrájk.
2010. június 30. 09:00

Madridban szerdán is teljes káoszt okozhat a metró dolgozóinak sztrájkja. A munkabeszüntetést kedden kezdték a spanyol fővárosban, hogy tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései, köztük a közalkalmazottak fizetésének ötszázalékos mérséklése ellen. Madridban két és félmillió ember használja a metrót naponta. Többségük autóba ült tegnap, és emiatt hatalmas dugók alakultak ki. Görögországban is fennakadásokat okozott tegnap az általános sztrájk, amit szintén a megszorítások és a nyugdíjkorhatár felemelése ellen hirdettek meg. Az athéni parlament közelében újra összecsaptak a rendőrök és a tüntetők.

MTI nyomán
  • Amerikától Szlovákiáig bírálják Sorost
    Robert Fico, Recep Tayyip Erdoğan, Matteo Salvini és Jarosław Kaczyński – csak néhány politikus azok közül, akik a belügyeikbe való beavatkozással vagy az országuk választásának befolyásolásával vádolták meg Soros Györgyöt az elmúlt években. A magyar származású amerikai milliárdos nevét könnyedén fellelhetjük a külföldi sajtóban is.
  • Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot Müller Cecília
    Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.
  • Copy-paste forradalmak
    A forradalomexport azért veszélyes, mert a Majdan-klónok képesek önmagukat területileg átmásolni.
MTI Hírfelhasználó