A FIFA figyelmeztette Nicolas Sarkozyt
A FIFA elnöke szerint a francia kormány veszélyes játékba kezdett.
2010. június 30. 14:11

Sepp Blatter, a FIFA elnöke hivatalosan is figyelmezette Nicolas Sarkozyt, hogy hagyjon fel a válogatott botrányos vb-szereplése miatt indított vizsgálódással. Mint ismeretes, a francia elnök válságtanácsot hívott össze a csapat világbajnoki búcsúja után, ahol kijelentette, alaposan ki fogja vizsgálni, hogy mi történt a dél-afrikai tornán.

Csakhogy Blatter szerint a francia kormánynak ehhez semmi köze, a vizsgálódást a francia futballszövetségre kell hagyni:

"Ezek az ügyek a francia szövetségre tartoznak, és semmilyen politikai erő nem szólhat ezekbe bele - még az elnök sem. Ha ez mégis megtörténik, a FIFA megteszi az ilyenkor szükséges lépéseket. Nem számít, hogy a befolyásolás milyen mértékű, és az sem, hogy mekkora országról van szó" -figyelmeztetett Blatter.

A jelenlegi szabályozás szerint a FIFA a tagság felfüggesztésével, vagy teljes kizárással büntetheti azt az országot, amelynek politikai erői valamilyen szinten nyomást gyakorolnak a futballszövetségre.

A világszövetség legutóbb Salvador tagságát függesztette fel, mivel a kormány megtagadta, hogy a FIFA gazdasági szakértőket küldjön az országba a futballszövetség pénzügyeinek rendbetételére.

focitipp.hu
  • Gyermekeket rontanak meg agresszív propagandával
    „Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel?” – tette fel a kérdést Varga Judit, majd kiemelte: "élő, megkötött szerződéseink vannak" azokra a forrásokra, amelyek járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban - fűzte hozzá a miniszter.
  • Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
    Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
  • A Clintel leleplezi a klímahisztéria keltőit
    A Clintel üzenete a COP26-on részt vevő nemzeti politikusoknak és világvezetőknek. A felvilágosult, azaz a klímavészhelyzet rögeszméjét mellőző tudósokból álló nemzetközi szervezet leleplezi a hisztériakeltő propagandát.
MTI Hírfelhasználó