Újabb ügyben nyomoz az ügyészség
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészség Vattamány Zsolt VII. kerületi fideszes képviselő feljelentése alapján – tájékoztatott a főügyészség szóvivője.
2010. július 5. 16:40

Skoda Gabriella, akit az MTI az Index hírportálon megjelent információ alapján keresett meg, elmondta: a képviselő eredetileg a Központi Nyomozó Főügyészségnél tett feljelentést, ám a nyomozó főügyészség áttette azt a Fővárosi Főügyészséghez, mert álláspontjuk szerint nem hozható szoros összefüggésbe a náluk folyamatban levő büntetőüggyel.

A Fővárosi Főügyészség július 1-jén rendelte el az ügyben a nyomozást, és annak lefolytatásával a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályát bízta meg. Skoda Gabriella a feljelentésről annyit mondott: az három VII. kerületi ingatlan elidegenítésével, illetve apportálásával kapcsolatos, az ügyletekkel a feljelentő szerint különösen nagy vagyoni hátrány érte az önkormányzatot.

Sajtóhírek szerint a Fidesz kerületi frakcióvezetője múlt heti feljelentésében az Almássy Téri Szabadidőközpont, az Akácfa utcai öregek otthona és a Kertész utca 23-as számú épület eladása, illetve apportálása miatt tette feljelentését.

MTI nyomán
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó