Lekapcsolták a Főtáv vezetőjét
A Hír Televízió információi szerint a BRFK gazdaságvédelmi osztályának nyomozói a Főtáv székházából vitték magukkal a vállalat vezérigazgatóját. Egyelőre nem tudni, hogy Kovács Lajost milyen minőségben, gyanúsítottként vagy tanúként hallgatják ki a rendőrök.
2010. július 21. 15:00

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló távhőszolgáltató egyik korábbi ügylete miatt a BRFK május végén rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen. A feljelentést egy magánszemély tette, aki szerint a Főtáv Zrt. jogsértően vett részt egy csepeli lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésében.

A hírTV Célpont című műsora tárta fel, hogy a lakóparkot kivitelező cég igazgatóságában és felügyelőbizottságában több, a fővárosi MSZP-hez közel álló személy is felbukkant. A kivitelező csúszásban volt, amikor a Főtáv a segítségére sietett, és elvégezte a munkát a fűtési rendszer kiépítésével eredetileg megbízott magáncég helyett.

A nol.hu információi szerint Kovács Lajost várhatóan őrizetbe veszik.

A Főtáv szerdai közleményében úgy tájékoztatott, hogy a társaság vezetése számára sem világos, hogy miért, és milyen minőségben hívta be a rendőrség a vezérigazgatót.

hírTV nyomán
MTI Hírfelhasználó