Csontvázügyi helyzetkép - hétről hétre
A Gyurcsány-Bajnai örökségért mindennap fizetünk…
2010. július 27. 19:42

Leminősítették a Ferihegyi repülőteret, mert egy európai uniós ellenőrzés során olyan eszközök jutottak át a biztonsági ellenőrzésen, amelyeket ki kellett volna szűrni. A légügyi miniszteri biztos bejelentette, hogy a budapesti reptér ún. unclear kategóriába került, ami azt jelenti, hogy a schengeni szűrő részben megszűnt. /1/

Ez azt jelenti, hogy külföldön érkező magyar utas fizeti az árát. Ez lehet úgy, hogy átkerül a fokozott ellenőrzési sávba, ahol 1-1,5 óra várakozás is várhatja a nyugati reptereken. És miután a budapesti reptérről rendre késéssel indulnak gépek, az egy-másfél órás átszállási idők nem lesznek elegendőek a csatlakozások eléréséhez.

Oslo-ban tapasztaltuk meg milyen rossz híre van a budapesti repülőtérnek, amikor figyelmeztettek mindenkit a visszaúti csatlakozások átütemezésére, hogy esetleg 1-2 óra nem lesz elég a csatlakozás eléréséhez.

A magyar szolgáltatások mélyrepülése töretlen a Gyurcsány-rezsim szégyenletes országlása óta. Ezt a 2003-2009 között történtek egyenes következményeként éljük meg külföldön is.

Az IMF-ügylet kommunikációja

Külföldön ugyancsak megdöbbenést keltett, és nemcsak a kinti magyarok között, az a kommunikációs háború, amivel Magyarországot fenyegette, elsősorban a túlalkalmazkodó baloldali liberális magyar média, és az exportált szövegpaneljei nyomán a nemzetközi média.

Előbb fejcsóválás követte, és értetlenség azzal kapcsolatban, hogy vajon mit akarhat a magyar kormány. Majd - némi eligazítás után – egyöntetű volt  az elítélés az egyébként is rosszhírű IMF-kampányolás miatt. Az EU-tagországok közvéleményében viszont csak, akiknek tudomása van a Gyurcsány-Bajnai rezsimek viselt dolgairól, azok értették, hogy most a 2002-2010 között csalások és trükközések miatt büntetik a magyarokat, illetve hogy másodsorban a görög példa miatt van a szigor.

Az a külföld szemében általában nem érthető és nem hihető, hogy a magyar kormányzati költségvetési statisztikák fikciók.

Mellár Tamás a Századvég nevében próbálja magyarázni a kormányzati magatartás és az IMF-távozásának kommunikációja közötti tartalmi távolságot, de hiába. /2/ Közgazdász diplomára hivatkozó médiaalanyok is csak azt értik, amit a szűkített pénzügyes logika, vagy a baloldali liberális agymosoda által kibocsátott értelmezések megengednek.

Közben a közszolgálati rádió délelőtti műsorában megszólaltatott összes gazdasági szakértő arról beszélt, hogy nincsenek növekedési kilátások, és hogy mekkora forráshiány van a magyar gazdaságban. Ez mind az előző kormány öröksége, de a közszolgálati média ezt mint háttér körülményt nem mutatta meg.

1. Leminősítették a Ferihegyi repülőteret. 2010. július 27., kedd 14:45. InfoRádió /MTI. inforadio.hu

2. Századvég: saját lábára kell állítani a gazdaságot. NOL. 2010.07.27.

spectator
  • Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
    Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család az MTI-vel.
  • A romboló Lügenpresse
    A rendező, Christian Twente érzi ezt a dilemmát, és ezért olyan nőnek állítja be a kancellár asszonyt, aki a köz, sőt mi több, egy egész földrész, vagy egy egész világ javára szenteli életet, és nincs ideje csip-csup magánéleti ügyekkel foglalkozni.
  • Szijjártó Péter: Ismét erőltetik a kötelező kvótát
    Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó