Csontvázügyi helyzetkép - hétről hétre
A Gyurcsány-Bajnai örökségért mindennap fizetünk…
2010. július 27. 19:42

Leminősítették a Ferihegyi repülőteret, mert egy európai uniós ellenőrzés során olyan eszközök jutottak át a biztonsági ellenőrzésen, amelyeket ki kellett volna szűrni. A légügyi miniszteri biztos bejelentette, hogy a budapesti reptér ún. unclear kategóriába került, ami azt jelenti, hogy a schengeni szűrő részben megszűnt. /1/

Ez azt jelenti, hogy külföldön érkező magyar utas fizeti az árát. Ez lehet úgy, hogy átkerül a fokozott ellenőrzési sávba, ahol 1-1,5 óra várakozás is várhatja a nyugati reptereken. És miután a budapesti reptérről rendre késéssel indulnak gépek, az egy-másfél órás átszállási idők nem lesznek elegendőek a csatlakozások eléréséhez.

Oslo-ban tapasztaltuk meg milyen rossz híre van a budapesti repülőtérnek, amikor figyelmeztettek mindenkit a visszaúti csatlakozások átütemezésére, hogy esetleg 1-2 óra nem lesz elég a csatlakozás eléréséhez.

A magyar szolgáltatások mélyrepülése töretlen a Gyurcsány-rezsim szégyenletes országlása óta. Ezt a 2003-2009 között történtek egyenes következményeként éljük meg külföldön is.

Az IMF-ügylet kommunikációja

Külföldön ugyancsak megdöbbenést keltett, és nemcsak a kinti magyarok között, az a kommunikációs háború, amivel Magyarországot fenyegette, elsősorban a túlalkalmazkodó baloldali liberális magyar média, és az exportált szövegpaneljei nyomán a nemzetközi média.

Előbb fejcsóválás követte, és értetlenség azzal kapcsolatban, hogy vajon mit akarhat a magyar kormány. Majd - némi eligazítás után – egyöntetű volt  az elítélés az egyébként is rosszhírű IMF-kampányolás miatt. Az EU-tagországok közvéleményében viszont csak, akiknek tudomása van a Gyurcsány-Bajnai rezsimek viselt dolgairól, azok értették, hogy most a 2002-2010 között csalások és trükközések miatt büntetik a magyarokat, illetve hogy másodsorban a görög példa miatt van a szigor.

Az a külföld szemében általában nem érthető és nem hihető, hogy a magyar kormányzati költségvetési statisztikák fikciók.

Mellár Tamás a Századvég nevében próbálja magyarázni a kormányzati magatartás és az IMF-távozásának kommunikációja közötti tartalmi távolságot, de hiába. /2/ Közgazdász diplomára hivatkozó médiaalanyok is csak azt értik, amit a szűkített pénzügyes logika, vagy a baloldali liberális agymosoda által kibocsátott értelmezések megengednek.

Közben a közszolgálati rádió délelőtti műsorában megszólaltatott összes gazdasági szakértő arról beszélt, hogy nincsenek növekedési kilátások, és hogy mekkora forráshiány van a magyar gazdaságban. Ez mind az előző kormány öröksége, de a közszolgálati média ezt mint háttér körülményt nem mutatta meg.

1. Leminősítették a Ferihegyi repülőteret. 2010. július 27., kedd 14:45. InfoRádió /MTI. inforadio.hu

2. Századvég: saját lábára kell állítani a gazdaságot. NOL. 2010.07.27.

spectator
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó