Megbukott a genderesdi – újra papás-mamás az oviban
Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni - mondta Hoffmann Rózsa államtitkár
2010. július 31. 11:39

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja - közölte Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár. Tavaly novemberben az előző kabinet olyan óvodai nevelési alapprogramot alkotott, amely azt sugallta, hogy a nemi meghatározottság tudatosítása hiba lenne az óvodai nevelésben.

A kormány július 21-i rendelete módosította ezt, és változtatott a migráns gyermekekre vonatkozó passzuson is. Eddig ugyanis az szerepelt a programban, hogy az "interkulturális nevelésen alapuló integráció lehetőségét" kívánják meg az óvodáktól és az óvodapedagógusoktól. Ez azonban nyelvi és szakmai szempontból is megvalósíthatatlan - fejtette ki Hoffmann Rózsa.

Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni, és megadják azt a lehetőséget, hogy a gyerekek szabadon, tetszésük szerint fejlődjenek, és hajlamuk szerint játszhassanak - fogalmazott az oktatásért felelős államtitkár.

A módosítás nem azt jelenti, hogy az átdolgozott új helyi pedagógiai programokat szeptember 1-ig ismét módosítani kellene. Az óvodák saját hatáskörben jogosultak a helyi programok e két korrekciójára.

InfóRádió
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó