Megbukott a genderesdi – újra papás-mamás az oviban
Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni - mondta Hoffmann Rózsa államtitkár
2010. július 31. 11:39

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja - közölte Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár. Tavaly novemberben az előző kabinet olyan óvodai nevelési alapprogramot alkotott, amely azt sugallta, hogy a nemi meghatározottság tudatosítása hiba lenne az óvodai nevelésben.

A kormány július 21-i rendelete módosította ezt, és változtatott a migráns gyermekekre vonatkozó passzuson is. Eddig ugyanis az szerepelt a programban, hogy az "interkulturális nevelésen alapuló integráció lehetőségét" kívánják meg az óvodáktól és az óvodapedagógusoktól. Ez azonban nyelvi és szakmai szempontból is megvalósíthatatlan - fejtette ki Hoffmann Rózsa.

Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni, és megadják azt a lehetőséget, hogy a gyerekek szabadon, tetszésük szerint fejlődjenek, és hajlamuk szerint játszhassanak - fogalmazott az oktatásért felelős államtitkár.

A módosítás nem azt jelenti, hogy az átdolgozott új helyi pedagógiai programokat szeptember 1-ig ismét módosítani kellene. Az óvodák saját hatáskörben jogosultak a helyi programok e két korrekciójára.

InfóRádió
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Felavatták Hunyadi János zimonyi szobrát
  Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.
 • Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb
  Donáth megfontolás nélkül elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot.
 • A zöldek eltitkolnak valamit
  Akik azt állítják, hogy a klímaváltozás komolyabb fájdalom, áldozat és lemondás nélkül, jelenlegi életmódunk pusztán környezettudatos finomhangolásával megállítható, azok eltitkolnak valamit a választók elől.
MTI Hírfelhasználó