Megbukott a genderesdi – újra papás-mamás az oviban
Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni - mondta Hoffmann Rózsa államtitkár
2010. július 31. 11:39

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja - közölte Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár. Tavaly novemberben az előző kabinet olyan óvodai nevelési alapprogramot alkotott, amely azt sugallta, hogy a nemi meghatározottság tudatosítása hiba lenne az óvodai nevelésben.

A kormány július 21-i rendelete módosította ezt, és változtatott a migráns gyermekekre vonatkozó passzuson is. Eddig ugyanis az szerepelt a programban, hogy az "interkulturális nevelésen alapuló integráció lehetőségét" kívánják meg az óvodáktól és az óvodapedagógusoktól. Ez azonban nyelvi és szakmai szempontból is megvalósíthatatlan - fejtette ki Hoffmann Rózsa.

Az óvodapedagógusok nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak, a fiút pedig kislánynak nevelni, és megadják azt a lehetőséget, hogy a gyerekek szabadon, tetszésük szerint fejlődjenek, és hajlamuk szerint játszhassanak - fogalmazott az oktatásért felelős államtitkár.

A módosítás nem azt jelenti, hogy az átdolgozott új helyi pedagógiai programokat szeptember 1-ig ismét módosítani kellene. Az óvodák saját hatáskörben jogosultak a helyi programok e két korrekciójára.

InfóRádió
MTI Hírfelhasználó