Hatvanban az önkormányzat tudtával lopják szét a kórházat?
Pesti Imre szerint az egészségügyben az elmúlt években mindenütt, ahol a magántőke működött, romlott az ellátás minősége.
2010. július 31. 18:01

Még most is lopják az egészségügyet állítja Pesti Imre, a Fidesz képviselője. Elmondta: a Hospinvesthez köthető üzleti körök "szemet vetettek" a hatvani kórházra, amely egyszer már volt az említett cég tulajdonában, de később visszaadta az intézményt.

Hatvanban a Hospinvest "ágyakat vitt el, orvosok nagy létszámban távoztak, kapacitások csökkentek, és a kórház működése lényegesebben alacsonyabb szintre került" - jelentette ki a politikus.
Az előző kormányzat alatt mintegy 300 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből; az ágazat további fejlesztése ezért csakis összehangolt munkával, a párhuzamosságok elkerülése mellett lehetséges. Ezért is "felháborító az a fajta partizánakció, amely előkészületeit látjuk Hatvanban" - állítja a képviselő.

Pesti Imre úgy vélekedett, az egészségügyben az elmúlt években mindenütt, ahol a magántőke működött, romlott az ellátás minősége.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő is, aki elmondta: a hatvani kórházban közel kétmilliárd forintos beruházást terveznek kötvénykibocsátással. Úgy tudja, jelenleg is folyik egy 20 millió forintos informatikai szerződés előkészítése, amelyet a kórház vezetője, aki egyben a régió Hospinvest-vezetője is, egy volt hospinvestes vezetőtársával fog aláírni.

Folyik a baleseti sebészet átprivatizálása is - mondta a képviselő. Információi szerint Hatvanban úgy szerelnek le és visznek el komoly értékű gépeket Gyöngyösre, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat a saját vagyonáról határozatot nem hozott, erről döntés nem született.

fidesz.hu
MTI Hírfelhasználó