MDF vezetőség a nagykanizsai választási együttműködésről
A nagykanizsai szervezet által tervezett, MSZP-vel való választási együttműködést a párt elnöksége nem tárgyalta, így jóvá sem hagyhatta.
2010. augusztus 7. 12:47

A Magyar Demokrata Fórum Országos Elnöksége az önkormányzati választásokat alapvetően helyi ügyként kezeli, ezért az elmúlt 20 évben sokféle koalíció jött létre és esett szét az ország különböző településein.

Az MDF nagykanizsai szervezete által tervezett választási együttműködésről a párt elnöksége nem tudott, nem tárgyalta, így azt jóvá sem hagyhatta. Az MDF politikai stratégiáját az utolsó Országos Gyűlés határozta meg. A párt elnöksége szigorúan az elfogadott stratégiának megfelelően végzi munkáját, annak szellemében dolgozik. A tervezett nagykanizsai együttműködés szöges ellentétben áll az Országos Gyűlés által meghatározott stratégiával, ezért a Magyar Demokrata Fórum Elnöksége vizsgálatot indít annak érdekében, hogy kiderítse, mi történt Nagykanizsán, milyen érvek szóltak az együttműködés mellett. Az MDF Elnöksége a vizsgálat eredménye alapján teszi meg a szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az alapszervezeteket továbbra is az önálló indulásra, vagy a civil szervezetekkel történő összefogásra buzdítja.

Az MDF nagykanizsai szervezete választási együttműködést kötött az MSZP-vel és az MSZDP-vel.

gondola
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó