Homály az alsóörsi gyilkosság körül?
Sötét terepjárót látott a szerda hajnali alsóörsi mészárlás helyszínéről elhajtani egy, a vasárnapi Blikk által megszólaltatott szemtanú, egy vadász pedig két lövést hallott annak a helynek a közelében, ahol a feltételezett rendőrgyilkos állítólag öngyilkos lett. Ezek az információk ellentmondanak az ügyről korábban érkezett híreknek.
2010. augusztus 8. 13:28

Egyre több a kérdés az alsóörsi mészárlással kapcsolatban - írja a Vasárnapi Blikk. A lap állítólag megtalálta a szemtanút, aki látta azt a sötét ruhás alakot, aki a 17 lövést leadta a rendőrre és az általa megállított autóra. A lap szerint a szemtanú azt állítja, hogy egy fekete terepjáróval menekült el a helyszínről a rendőrgyilkos.

A Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, nem sokkal éjfél után tört ki a lövöldözés, amelyben egy rendőr és az általa ellenőrzött Ford Fiesta egyik utasa életét vesztette. A  rendőrség szerint 40 méterről lőtték le őket egy sorozatlövő fegyverrel.

Szerda délután a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre egy elhagyott, sötét színű Skoda mellett egy Svájcban élő magyar férfi holttestét találták meg, a kocsiban pedig több lőfegyverre is bukkantak. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a gyilkosságot azokkal a fegyverekkel követték el, amelyeket a kocsiban találtak, a férfi pedig feltehetően öngyilkos lett.

A Vasárnapi Blikk szerint ugyanakkor a feltételezett elkövető öngyilkosságának is volt egy fültanúja. Egy arra járó vadász azonban két lövést hallott, ami megkérdőjelezheti, hogy valóban öngyilkosság történt-e. A kétkedésre még az is okot adhat, hogy a svájci-magyar kettős állampolgárságú S. Bálintot maszkban és golyóálló mellényben találták meg feltételezett öngyilkossága helyszínén - írja a lap.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Korábban a sajtóban felmerült, hogy a mészárlás indítéka féltékenység lett volna, de ezt nem erősítette meg a rendőrség, és az áldozat rendőr édesanyja is tagadta.

Blikk, hirado.hu, origo nyomán
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó