Homály az alsóörsi gyilkosság körül?
Sötét terepjárót látott a szerda hajnali alsóörsi mészárlás helyszínéről elhajtani egy, a vasárnapi Blikk által megszólaltatott szemtanú, egy vadász pedig két lövést hallott annak a helynek a közelében, ahol a feltételezett rendőrgyilkos állítólag öngyilkos lett. Ezek az információk ellentmondanak az ügyről korábban érkezett híreknek.
2010. augusztus 8. 13:28

Egyre több a kérdés az alsóörsi mészárlással kapcsolatban - írja a Vasárnapi Blikk. A lap állítólag megtalálta a szemtanút, aki látta azt a sötét ruhás alakot, aki a 17 lövést leadta a rendőrre és az általa megállított autóra. A lap szerint a szemtanú azt állítja, hogy egy fekete terepjáróval menekült el a helyszínről a rendőrgyilkos.

A Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, nem sokkal éjfél után tört ki a lövöldözés, amelyben egy rendőr és az általa ellenőrzött Ford Fiesta egyik utasa életét vesztette. A  rendőrség szerint 40 méterről lőtték le őket egy sorozatlövő fegyverrel.

Szerda délután a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre egy elhagyott, sötét színű Skoda mellett egy Svájcban élő magyar férfi holttestét találták meg, a kocsiban pedig több lőfegyverre is bukkantak. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a gyilkosságot azokkal a fegyverekkel követték el, amelyeket a kocsiban találtak, a férfi pedig feltehetően öngyilkos lett.

A Vasárnapi Blikk szerint ugyanakkor a feltételezett elkövető öngyilkosságának is volt egy fültanúja. Egy arra járó vadász azonban két lövést hallott, ami megkérdőjelezheti, hogy valóban öngyilkosság történt-e. A kétkedésre még az is okot adhat, hogy a svájci-magyar kettős állampolgárságú S. Bálintot maszkban és golyóálló mellényben találták meg feltételezett öngyilkossága helyszínén - írja a lap.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Korábban a sajtóban felmerült, hogy a mészárlás indítéka féltékenység lett volna, de ezt nem erősítette meg a rendőrség, és az áldozat rendőr édesanyja is tagadta.

Blikk, hirado.hu, origo nyomán