Fegyverkereskedelem állhat a rendőrgyilkosság hátterében?
Az áldozat és a feltételezett gyilkos közötti kapcsolat bizonyítottnak tűnik.
2010. augusztus 12. 14:23

A rendőrséghez közel álló forrásaink szerint a nyomozók biztosan tudják, hogy az Alsóörsön múlt szerdán lelőtt rendőr, Gamauf János és az öngyilkosságot elkövetett, a gyilkossággal összefüggésbe hozott Szűcs Bálint között homoszexuális kapcsolat állt fenn, és az is biztos, hogy a rendőr többször járt a fegyverek iránti vonzalmáról ismert Szűcsnél Bázelban. (Szűcs egy svájci lövészegylet tagja volt, különböző versenyeken is indult, ottani szomszédai zárkózott embernek ismerték.)

Ez itt nem  CSI

A gyilkosság pontos indítékáról nem beszélnek a nyomozók: már csak azért sem, mert először azt kell kétséget kizáróan bizonyítani, hogy valóban Szűcs végzett Gamauffal. A rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a rendőr halálával kapcsolatban nem keresnek további tettest vagy tetteseket, ám ez csak utalhat arra, hogy a nyomozók szerint Szűcs ölt. Ennek bizonyításához különböző vizsgálatokra - többek között fegyverszakértői vizsgálatra - van szükség. Ezek a vizsgálatok azonban – a külföldi tévésorozatokban megszokott egy-két napos várakozási idővel ellentétben – Magyarországon néhány hónap alatt hozhatnak eredményt.

Nincs "másik elkövető"

Információink szerint a rendőrök biztosra veszik, hogy Szűcs öngyilkos lett: ez egyszersmind cáfolja azt a sajtóban megjelent találgatást, miszerint két személy ült abban a fekete Skodában, ami mellett megtalálták Szűcs holttestét. Ebből fakadóan az sem igaz, hogy Gamauf kivégzését követően a mindeddig ismeretlen „másik elkövető” öngyilkosságnak álcázva lelőtte volna társát, Szűcsöt. Úgy tudjuk, a nyomozók semmilyen nyomot nem találtak, amely arra utalna, hogy a Skodában többen ültek volna, ebből fakadóan azt is cáfolják, hogy a „másik tettes” egy terepjáróval menekült volna el.  

Ha ugyanaz a fegyver

A rendőrséghez közel álló forrásaink szerint a nyomozók a fegyverszakértői és egyéb vizsgálatoktól azt várják, hogy bebizonyosodjon: ugyanazzal a fegyverrel ölték meg Gamauf Jánost (és a vétlen Németh Ádámot), mint amivel Szűcs Bálint öngyilkos lett. Ha az azonosság kétség nélkül biztossá válik, az egyben azt is jelenti, hogy Szűcs gyilkolt Alsóörsön.   
Ugyanakkor – akárki is lőtt – továbbra sem érthető, hogy miért szolgálat közben végzett az áldozattal, miért nem érdekelte, hogy ártatlan áldozatok is lehetnek, - mint ahogy lettek is: Németh meghalt, egyik társa súlyosan megsérült -, illetve miért nem foglalkozott azzal, hogy az igazoltatott autó utasai megláthatják.

Magyarázat a fegyverarzenálra

Információink szerint ugyanakkor a nyomozók kiderítették, hogy Szűcs Bálint kapcsolatba hozható fegyverkereskedelemmel: ez magyarázhatja, hogy miért találtak az autójában fegyverarzenált (ugyanakkor ez a tény nem zárná ki a homoszexuális kapcsolatot Gamauffal.)

atv.hu
MTI Hírfelhasználó