Tálibok megtámadtak egy amerikai támaszpontot Afganisztánban
Legalább harminc tálib, köztük öngyilkos merénylők támadtak meg egy amerikai támaszpontot Afganisztán keleti részén szombaton - közölte Katie Kendrick főhadnagy, a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egyik szóvivője.
2010. augusztus 28. 10:36

Az éjszaka indult támadás célpontja a Hoszt tartományban fekvő Chapman támaszpont volt. További részletek még nem ismeretesek, így nem tudni, hogy vannak-e áldozatok, és keletkeztek-e anyagi károk. A Pakisztánhoz közel lévő, jól megerősített bázison követett el tavaly december 30-án merényletet egy jordániai kettős ügynök, aki megölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét alkalmazottját és egy jordániai hírszerző tisztet.

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó