Megfenyegették Magyarországot a tálibok
Szóvivőjük szóvivő szerint a magyar katonák hasonló sorsa fognak jutni, mint katonanő társuk.
2010. szeptember 9. 08:58

Fenyegető üzenetet küldött a tálib mozgalom a magyar kormánynak a magyar katonanő halálát követően - közölte szerdán egy pakisztáni lap. A Frontier Post című angol nyelvű újság szerint a tálibok szóvivője kedden kijelentette: további magyar áldozatok lesznek, amennyiben
Budapest nem vonja ki a magyar katonákat.

Az Afghan Islamic Press (AIP) nevű hírügynökség keddi jelentése szerint a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azt közölte: a halott katonanő magyar társai az afgánok ellen háborúznak, és ők is, akárcsak a szövetségeseik hasonló sorsra fognak jutni. " A magyar kormánynak és a magyar állampolgároknak ez a háború, amelyre elkötelezték magukat, semmiféle előnyt nem biztosít. Ez a háború Amerika hasznára van"- mondta a szóvivő.

A Magyar Honvédség Baglán tartományban szolgáló újjáépítési csoportjának egyik konvoja ellen augusztus 23-án követtek el merényletet. A konvoj huszonkilenc magyar katonát szállított Mazari Sarifba, ahonnan hazautaztak volna. A támadók egy útszéli robbantás után három irányból is megtámadták őket a magyar katonák állomáshelyétől, Puli Kumritól húsz kilométerre északnyugatra.

A konvoj negyedik autóját egy gránát találta telibe. A járműben öten ültek, elöl a sofőr és a parancsnok, hátul a többiek. Egyedül a gépjármű vezetője nem szenvedett sérülést. Egy 32 éves magyar katona, Pappné Ábrahám Judit a helyszínen meghalt, Kolozsvári György zászlós életveszélyesen, két másik katona súlyosan megsérült. Kololzsvári Györgyöt még haza tudták hozni Budapestre, a Honvéd kórházba, ahol kedden reggel meghalt.
 

Független Hírügynökség
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó