Geiger és a soroksári korrupció - a jegyző is érintett lehet
Geiger Ferenc soroksári polgármester szabályos bűnszövetkezetet üzemeltetett a XXIII. kerületben.
2010. szeptember 17. 17:26

A hanganyagban elhangzik, hogy Polgár Mihály építési vállalkozó az elszámolásról készült listákat alkalmanként Geiger Ferenc XXIII. kerületi házának a postaládájába dobta be, illetve az összes korrupciós összeg kifizetéséről listát vezetet.

Valószínűsíthető, hogy a bűncselekmény sorozat több mint 10 éven keresztül tart (tartott), a jegyző tudomásával és közreműködésével. A soroksári önkormányzat korrupciójára jellemző, hogy hivatal minden szintjére kiterjedt.

Hanganyagon beszélő személyek:

Vállalkozó: Polgár Mihály ügyvezető igazgató, tulajdonos
Kérdező személy: Zwick József

Egy, az interneten frissen elérhetővé vált hangfelvétel szerint Homonnai Ildikó, a soroksári jegyző is érintettje lehet annak a korrupciós ügynek, amely miatt a Fidesz arra szólította fel Geiger Ferencet, a XXIII. kerület polgármesterét, hogy vagy tisztázza magát, vagy mondjon le. A hangfelvétel következő részében, amely szerdán került fel a Youtube-ra, az hallható, hogy P. Mihály vállalkozó beszélgetőpartnerének kérdésére elismeri: a kerületi jegyző lakását is "tatarozta", amiért nem kapott pénzt. A felvétel szerint a felújításról a vállalkozó értesítette a polgármestert, aki "rábólintott" a munkálatok megkezdésére.

A felvétel első része itt hallható: http://www.youtube.com/watch?v=JpuwVNSicHk

Itt látható, illetve hallható a felvétel második (mai) része: http://www.youtube.com/watch?v=GbifpoDqh0Y  (pénteken 24 óráig), később itt: http://www.youtube.com/watch?v=GC9MFvjCYMg

Az újabb hanganyagban szó esik arról is, hogy hogyan és mennyi pénzt adott át a vállalkozó a polgármesternek, Napholcz Józsefnek, a soroksári közbeszerzési és beruházási osztály vezetőjének, valamint más önkormányzati alkalmazottnak. Előfordult az is, hogy a vállalkozó nejlonzacskóban adott át 15 millió forintot, de arra is volt példa, hogy a munkaterületre "látogatott" ki az egyik tisztviselő a pénzért.

A TV2 Tények hírműsora egy nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján számolt be kedd esti műsorában arról, hogy öt év alatt huszonötmillió forintot adott egy építési vállalkozó Geiger Ferencnek, Soroksár most függetlenként induló, de korábban többször is az MSZP által támogatott polgármesterének. A felvétel szerint minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát "követelte ki" magának a kerület vezetése.

gondola, MTI
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • EU-csúcs: Charles Michel már tárgyalt Orbán Viktorral
  Órákon belül kezdetét veszi az állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol az országvezetők a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésről (MFF) próbálnak majd megállapodni.
 • Gyurcsányék ismét hátba támadták az MSZP-t
  A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik két MSZP-s polgármester is – számolt be róla az Index. Mivel a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott, ezért a XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándornak és Kiss Lászlónak, Óbuda polgármesterének is megszűnik MSZP-s párttagsága.
 • London meg tudná rendezni az idei olimpiát Tokió helyett?
  Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint London meg tudná rendezni az idei olimpiát és paralimpiát, ha a koronavírus-járvány miatt Tokióból el kell mozdítani a sporteseményt.
MTI Hírfelhasználó