Súlyos buszbaleset Berlin közelében
Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy német autópályán Berlin közelében egy lengyel turistákat szállító autóbusz; legalább tizenkét ember meghalt és többen megsérültek.
2010. szeptember 26. 18:05

A rendőrség tájékoztatása szerint 34-en sérültek meg, közülük hétnek súlyos az állapota. Az autóbuszon 49 lengyel fiatal utazott hazafelé spanyolországi vakációjukról. A baleset körülményeit még vizsgálják, de a német rendőrség képviselője szerint valószínűleg az történt, hogy a busz nekiütközött egy az A10-es autópálya forgalmába a schönefeldi csomópontnál besorolni akaró gépkocsinak, s utána nekirohant egy felüljáró tartóoszlopának.

A helyszínen számos mentő és tűzoltó dolgozik. A súlyos sérült utasokat helikopterrel szállították kórházba, a könnyebb sérülteket a helyszínen felállított sátrakban látják el. A sérültek között van a busszal ütköző gépkocsi 37 éves sofőrje is.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök Ewa Kopacz egészségügyi miniszter íkséretében Németországba utazik, hogy találkozzon a buszbaleset sérültjeivel.

MTI nyomán
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
MTI Hírfelhasználó