Súlyos buszbaleset Berlin közelében
Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy német autópályán Berlin közelében egy lengyel turistákat szállító autóbusz; legalább tizenkét ember meghalt és többen megsérültek.
2010. szeptember 26. 18:05

A rendőrség tájékoztatása szerint 34-en sérültek meg, közülük hétnek súlyos az állapota. Az autóbuszon 49 lengyel fiatal utazott hazafelé spanyolországi vakációjukról. A baleset körülményeit még vizsgálják, de a német rendőrség képviselője szerint valószínűleg az történt, hogy a busz nekiütközött egy az A10-es autópálya forgalmába a schönefeldi csomópontnál besorolni akaró gépkocsinak, s utána nekirohant egy felüljáró tartóoszlopának.

A helyszínen számos mentő és tűzoltó dolgozik. A súlyos sérült utasokat helikopterrel szállították kórházba, a könnyebb sérülteket a helyszínen felállított sátrakban látják el. A sérültek között van a busszal ütköző gépkocsi 37 éves sofőrje is.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök Ewa Kopacz egészségügyi miniszter íkséretében Németországba utazik, hogy találkozzon a buszbaleset sérültjeivel.

MTI nyomán
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Csanád vezér érkezése
  Szülőmegyém mostantól kiegészülve a Dél-Alföld egyik régi magyar varázstájékával: Csongrád-Csanád megye.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
MTI Hírfelhasználó