Gyurcsány "puccsra" készült négy éve?
A Civil Jogász Bizottság elnöke szerint a volt kormányfő mindenkivel le akart számolni.
2010. szeptember 27. 11:56

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugdíjas bírája a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a volt kormányfő a "maga keltette felfordulást kihasználva megpróbálta a partvonalon túlra küldeni MSZP-n belüli ellenfeleit, egyben örökre száműzni a Fideszt a közéletből".

„Minden arra utal, hogy a volt miniszterelnök 2006 őszén látta elérkezettnek az időt a harc végső megvívására. Immár bizonyítékok sorából tudjuk, hogy személyesen ő vezényelte az ország felforgatását”. Így summázta a négy évvel ezelőtt történt jogsértésekről, zavargásokról a parlamenti vizsgálóbizottság ülésein megismert információkat Völgyesi Miklós.

„Bene László országos rendőrfőkapitány hivatalos külföldi útra megy, akit előzőleg úgy tájékoztattak a titkosszolgálatok, nyugodtan elutazhat, rendkívüli esemény nem várható. Szeptember 17-én ismeretlenek eljuttatják az őszödi beszéd hangfelvételét a bizalmi körbe tartozó Such György által vezetett Magyar Rádióhoz, ott a technikusok javítanak a hanganyag minőségén, majd nem sokkal később a motoros futárok hada a már feljavított felvételt kézbesíti az összes fontosabb magyar médiumnak. Négy órakor a rádióban lejátsszák a beszédet, egy órával később Gyurcsány nyilatkozatban büszkén vállalja a botrányos szöveget. Este tüntetők gyülekeznek a Belvárosban, másnap pedig megkezdődik az MTV-székház ostroma."

Völgyesi Miklós úgy látja, bár a tévéostrom nem jött be Gyurcsánynak, hiszen nem nyílt mód a rendkívüli állapot kihirdetésére, vagy más, a demokratikus intézményeket, köztük az ellenzék mozgásterét korlátozó intézkedésekre, a manipuláció folytatódott. Szerinte beismeréssel is felér a levél, amelyben a volt kormányfő pénteken igyekezett megmagyarázni, miért nem jelent meg a vizsgálóbizottság idézésére.

Magyar Hírlap nyomán
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó