Vizelje-e körbe Gréczy a Kossuth teret?
2010. szeptember 28. 11:24

"Ezzel együtt is, el kell dönteni, mi legyen. Érezzünk-e mi, becsapottak, puskaporszagot? Vizeljük-e körbe a Kossuth teret, vigyünk-e oda magunkkal zsebkendőben brikettet, Molotov-koktél készítésére alkalmas eszközöket, rugós késeket? Közöljük-e, hogy a kormány elkergethető, szervezzünk-e nagygyűlést azért, hogy a magyar baloldalnak is jár egy televízió? Küldjünk-e Orbán házához ott posztoló tüntetőket, hogy a gyerekei még véletlenül se tudjanak nyugodtan hazamenni az iskolából? Ha bárhova megy a miniszterelnök, legyen-e ott néhány tüntető - mindig ugyanaz a tíz -, akik látszanak a híradóban. Október 23-án zavarjunk-e zászlófelvonást és a Himnusz éneklését egy "Orbán takarodj!" kórus szervezésével?

(...)

És hogy a kérdéseimre is válaszoljak: én gyűlölöm az erőszakot, demokraták nem teszik tönkre a Kossuth teret. De hogy most már valamit tenni kell, az egyértelmű."

Népszava - Gréczy Zsolt
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó