Beismerte - Az NBH megbízásából tört be
Beismerte a Szilvásy György volt titokminiszter által a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) bemutatott és a szervezet megbízásából számítógépes rendszerekbe betörő hacker, hogy elkövette a bűncselekményeket.
2010. szeptember 28. 15:35

Ezt Demeter Ervin, az elmúlt nyolc év polgári titkosszolgálati tevékenysége során tapasztalható anomáliák vizsgálatára létrejött parlamenti albizottság fideszes elnöke mondta el. Korábban már beszámolt arról, hogy Szilvásy György mutatta be az NBH-nak azt a férfit, akit aztán az NBH foglalkoztatott, és aki több számítógépes rendszerbe is behatolt, és a "fekete úton szerzett" információkat eljuttatta az NBH-nak és MSZP-s politikusoknak.

A politikus szerint egy az NBH-ban készült jelentés a bizonyíték arra, hogy a hacker az összegyűjtött információkból egy anyagot készített, amit eljuttatott egy szocialista politikushoz, akivel kapcsolatban volt, azzal, hogy adja oda Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek.  Arról azonban nem tudnak, hogy ez az anyag pontosan mit tartalmazott, az érintett szocialista politikust pedig - aki közvetítőként járt el - nem kívánta megnevezni.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó