A kispesti Gajda MSZP-s "szakértelme" - szórja a hülyeséget
2010. szeptember 30. 16:44

Megjegyezte: az önkormányzati választás után lesz csak igazán nagy meglepetés, hiszen a Fidesz minden gazdaságpolitikai kérdést elhalasztott eddig, és csak azzal volt elfoglalva, hogy hatalmát bebetonozza, pedig a választóktól tavasszal Orbán Viktor nem arra kapott felhatalamazást, hogy "túszul ejtse" az országot.

- (...) Példa nélküli az a cinizmus, amivel átalakították a közjogi szabályokat: minden valós gazdaságpolitikai kérdést az önkormányzati választás utánra toltak, addig az alibizés megy. Ez valójában durva visszaélés a választók bizalmával, akik azért szavaztak rájuk, hogy kormányozzanak, és nem azért, hogy a saját hatalmukat megszilárdítsák és bebetonozzák. (...)

- De nem arra adtak felhatalmazást, hogy Orbán Viktor a kétharmados többséget kihasználva lépésről-lépésre túszul ejtse az országot. Márpedig ez történt. Amikor majd mindenki rájön, hogy átejtették, akkor már késő lesz. A Fidesz mellébeszél és csodát, egykulcsos adót meg ki tudja, mi mindent ígér a választásokig, aztán majd október 6-án bejelentik a távhő-emelést meg a többit. (...)

Arra a szakértelemre, több ciklusra visszanyúló tudásra, amit számos nagyvárost és kerületet vezető szocialista polgármesterre jellemző, óriási szüksége van és lesz a Fidesznek. Nem hiszem, hogy maguk alatt akarnák vágni a fát azzal, hogy még a közfeladatok ellátásba is politikát akarnak vinni. Végső soron mindannyian az ország fejlődését akarjuk.

Népszava
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó