Házi őrizetben Tasnádi Péter
Egy hónapra házi őrizetet rendelt el a bíróság Tasnádi Péterrel szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
2010. október 3. 15:53

A másik gyanúsítottal szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el, ő szabadlábon maradhat. Az ügyészség megfellebbezte a döntést, mivel álláspontja szerint mindkét gyanúsítottal szemben feltétlenül szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés részben a szökés, részben pedig a tanúk befolyásolása, megfélemlítésének veszélye miatt - mondta Skoda Gabriella. Tasnádi Pétert és társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A végzés tehát nem jogerős. Az MTI kérdésére, hogy mikor születhet végleges döntés az ügyben, az ügyészség szóvivője elmondta: a Fővárosi Bíróságnak nincs konkrét határidő előírva, de az ilyen jellegű intézkedéseket általában soron kívül elbírálják, így szerintük két héten belül meglesz a döntés.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton négy órán át tartó meghallgatás után halasztotta másnapra a döntést a még csütörtökön őrizetbe vett Tasnádi Péter előzetes letartóztatása ügyében. Tasnádi Pétert és egy társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztálya, és a rendőrség pénteken kezdeményezte az előzetes letartóztatást, amelyet az ügyészség is indítványozott.

Tasnádi Pétert és társát, Sz. T.-t a BRFK műveleti osztály munkatársai Budapesten, Pesterzsébeten, a Topánka utca és Ady Endre utca kereszteződésénél, egy vendéglőben fogták el pénteken. Tasnádi budai lakásában házkutatást is tartottak.

A rendőrségi közlés szerint "a nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010 áprilistól szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el".

MTI nyomán
  • A hazafiságról beszéltem, és ezt kigúnyolták
    „Még el sem mondtam, mit akarok, már tüntettek ellenem.” A rendszerváltás utáni és a mai kultúrharcokról, valamint a magyarság sorskérdéseiről is kérdezzük Andrásfalvy Bertalant, Antall József egykori kultuszminiszterét, aki idén lesz 90 esztendős. Szerinte a kultúrpolitikai vitákban „szakmai érveknek kellene előtérben lenniük, illetve annak, hogy milyen elkötelezettség van egy ügyben a nemzet iránt”.
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
MTI Hírfelhasználó