Házi őrizetben Tasnádi Péter
Egy hónapra házi őrizetet rendelt el a bíróság Tasnádi Péterrel szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
2010. október 3. 15:53

A másik gyanúsítottal szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el, ő szabadlábon maradhat. Az ügyészség megfellebbezte a döntést, mivel álláspontja szerint mindkét gyanúsítottal szemben feltétlenül szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés részben a szökés, részben pedig a tanúk befolyásolása, megfélemlítésének veszélye miatt - mondta Skoda Gabriella. Tasnádi Pétert és társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A végzés tehát nem jogerős. Az MTI kérdésére, hogy mikor születhet végleges döntés az ügyben, az ügyészség szóvivője elmondta: a Fővárosi Bíróságnak nincs konkrét határidő előírva, de az ilyen jellegű intézkedéseket általában soron kívül elbírálják, így szerintük két héten belül meglesz a döntés.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton négy órán át tartó meghallgatás után halasztotta másnapra a döntést a még csütörtökön őrizetbe vett Tasnádi Péter előzetes letartóztatása ügyében. Tasnádi Pétert és egy társát zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztálya, és a rendőrség pénteken kezdeményezte az előzetes letartóztatást, amelyet az ügyészség is indítványozott.

Tasnádi Pétert és társát, Sz. T.-t a BRFK műveleti osztály munkatársai Budapesten, Pesterzsébeten, a Topánka utca és Ady Endre utca kereszteződésénél, egy vendéglőben fogták el pénteken. Tasnádi budai lakásában házkutatást is tartottak.

A rendőrségi közlés szerint "a nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010 áprilistól szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el".

MTI nyomán
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
  • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
    A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó