Komódtól a karikagyűrűig...
XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár újra a Néprajzi Múzeumban
Százféle kincs várja a régiségek rajongóit december 2-től 5-ig Budapest belvárosában, a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásáron.
2010. október 6. 15:42

Festmények, dísztárgyak, szecessziós lakásdíszek, ékszerek, bútorok, étkészletek, szobrok, kilimpárnák, tálak, papírnehezékek, falikarok – és még százféle kincs várja a régiségek rajongóit 2010. december 2-től 5-ig Budapest belvárosában. A XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár, mely 1994-es debütálása óta hazánk első és egyetlen antikvitásokat bemutató vására, idén visszatér az első évek sikereinek helyszínére, a galériás negyed szomszédságában található Néprajzi Múzeum falai közé.

A 2006-ig önálló régiség kiállítás az elmúlt három évben a Budapest Art Fair égisze alatt a Műcsarnokban került megrendezésre. Idén az Art Fair koncepció váltása és a látogatók visszajelzései, igényei alapján a szervezők úgy határoztak, hogy visszatérnek a gyökerekhez és az Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásárt újra a régi nevén és a korábbi sikerei helyszínén, az idén nyáron korszerű látogatóközponttal kiegészült Néprajzi Múzeumban rendezik meg.

December első hétvégéjén – az ünnepi készülődés, a csillogó karácsonyi fények és az adventi vásárok idején – az Antik Enteriőr kiállítói is gyűjteményük legjavával készülnek a kiállításra. A vásáron antik bútorok, csillárok, szőnyegek, textíliák, értékes szobrok, festmények, grafikák, nyomatok, metszetek, képkeretek, régi képeslapok, könyvek, térképek, különleges dísztárgyak, ezüsttárgyak, üvegtárgyak, porcelánok, egyedi ékszerek és drágakövek, ritka érmék, értékpapírok, fegyverek, néprajzi tárgyak, játékok, órák, technikai régiségek sokaságát kínálják a kiállítók a műgyűjtőknek és az érdeklődőknek. A kiállított alkotásokat persze nem csak megcsodálni lehet: a komódtól a karikagyűrűig mindenki megtalálja a kedvére való és pénztárcájának megfelelő, karácsonyi ajándéknak is kiváló műtárgyat.  A kiállítók közt megtalálhatók a szakma ismert és fontos szereplői – a neves galeristák, műkereskedők, árverező házak, lakberendező stúdiók, restaurátorműhelyek mellett művészeti magazinok és albumok kiadóival, belsőépítészeti és lakberendezési lapokkal, gyűjteményeket feldolgozó kiadványokkal is találkozhatnak a látogatók.

A kiállítás alatt a hagyományokhoz hűen lesz ingyenes értékbecslés és nem maradhat el a nyereményjáték sem: a BÁV BizományiKereskedőház és Záloghitel ZRt. jóvoltából egy szerencsés látogató nem csak élményekben gazdagon, de egy igazi egy unciás aranytömb tulajdonosaként térhet haza a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásárról.

gondola
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó