Orbán: Magyarország a saját lábára kíván állni
A bolgár példát követve vezette be az egykulcsos adót és csökkentette a felére az adókat Magyarország a gazdasági szereplők számára – jelentette ki Orbán Viktor Szófiában.
2010. október 8. 17:16

A miniszterelnök mindezt a Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón mondta a FOCUS bolgár hírügynökség jelentése szerint.

Orbán szerint nem jó az, ha egy gazdaság nem a saját lábán áll, csak külső hitelekre hagyatkozik. „A magyar politikának célszerű a magyar piac felé fordulnia, hogy képes legyen törleszteni ezeket a hiteleket, ezért vezetjük be az egykulcsos adót, követve az Önök példáját, és csökkentettük a gazdasági szereplők adóját a felére, célozva ezzel azt, hogy a magyar gazdaság stabilizálódjon, ne szoruljon külső hitelezésre” – idézte a FOCUS Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország a saját lábára kíván állni, és elvárja a gazdaságától, hogy az a saját lehetőségei szerint működjön. Orbán Viktor rámutatott: „amikor a szocialisták Magyarországon tönkretették a gazdaságot, az állam olyan szintre jutott, hogy nem volt képes fizetni kötelezettségeit”, különösen a gazdasági világválság beköszöntével. „Akkor a pénzügyi intézmények segítséget ajánlottak Magyarországnak, amit mi köszönünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mert megmentette a magyar gazdaságot” – mondta a magyar miniszterelnök.

Hangsúlyozta: a szocialisták által felvett hitelt az elkövetkező 3-4 évben vissza kell fizetni. „Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország ne kerülhessen ilyen helyzetbe ismét” – jelentette ki.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó