Gyurcsánynak felelni kell?
Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint küszöbön áll Gyurcsány Ferenc volt kormányfő büntetőjogi felelősségre vonása a sukorói ingatlanpanamában.
2010. november 3. 10:54

A fideszes politikus szerdai sajtótájékoztatóján indoklásul emlékeztetett: kedden a parlamentben azonnali kérdést intézett a legfőbb ügyészhez, arra várva választ, hogy a Sukoró-ügyben folyó nyomozás során érkezett-e előterjesztés a nyomozó hatóság részéről a legfőbb ügyészséghez országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvánnyal kapcsolatban.

A legfőbb ügyész helyettese válaszában azt mondta: „a főügyészség vizsgálja mentelmi joggal érintett személy büntetőjogi felelősségét”; ezt annál is inkább vizsgálnia kell, mert Schiffer András (LMP) feljelentése kifejezetten mentelmi joggal érintett személy büntetőjogi felelősségének kérdéskörével kapcsolatos – idézte Belovics Ervint Budai, kijelentve, hogy a válasz alapján egyértelműen megállapítható: ez a személy nem más, mint Gyurcsány Ferenc.

MTI nyomán
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó