Ha dől a ház, már nem falaznak Gyurcsánynak sem?
A sukorói telekcsere ügyében folyó nyomozás előmozdítását segítendő alkut ajánlott az ügyészségen Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezérigazgatója - értesült a Magyar Hírlap nem hivatalos, de hiteles forrásból.
2010. november 5. 09:06

A köznyelvben - helytelenül - vádalkuként ismert jogi formulával kapcsolatosan Fazekas Géza a lapnak általánosságban azt mondta, nyomozati alkura bármilyen büntetőügyben lehetőséget ad a törvény, de ez minden esetben államtitkot képez. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arra a felvetésükre, hogy kezdeményezik-e a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított Tátrai előzetesének meghosszabbítását, azt felelte, a kérdés nem időszerű, hiszen a volt vezérigazgató december 2-ig tartó letartóztatásának hosszabbításáról öt nappal korábban kell indítványt tenniük a bíróságon. A sukorói ügy kapcsán - amelyben vizsgálják mentelmi joggal érintett személy felelősségét is - Fazekas Géza azt közölte: ,,A nyomozás messze nem ért még véget." Mint azt Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai tájékoztatóján közölte: a mentelmi joggal érintett személy csak Gyurcsány Ferenc lehet.

Magyar Hírlap nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó