Jövő héttől járható a Margit híd
Jövő hétfőn újraindulhat a forgalom a Margit hídon, ha ahhoz e héten minden érintett szervezet hozzájárul, e nyilatkozatok birtokában a Nemzeti Közlekedési Hatóság november 15-ével megadhatja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt - közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.
2010. november 9. 13:49

A hatósági eljárás során összesen 65 szakhatóság és kezelő nyilatkozatát kell beszerezni ahhoz, hogy a közösségi közlekedés után a személygépjármű forgalom is mergindulhasson a Margit hídon - olvasható a közleményben.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat minden törvényes eszközzel segíti az engedélyeztetést, és bízik abban, hogy az érintett szakhatóságok és kezelők időben megteszik nyilatkozatukat - írta Vitézy Dávid.

Hétvégén sikeres volt a felújítás alatt álló Margit híd statikus próbaterhelése. Szombaton és vasárnap huszonnégy, egyenként 30 tonnás teherautó hajtott fel a hídra. A szakemberek úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével állapították meg, hogy a híd miként reagál ekkora mértékű terhelésre.

MTI nyomán