Vörösiszap: amikor a szomszédok is beszállnak
Segélyszállítmány érkezett délután a vörösiszap katasztrófa rászoruló károsultjai számára a linzi Wikul egyesület szervezésében.
2010. november 12. 23:44

A határokon átívelő segítségnyújtás keretében ruhát gyűjtöttek a vörösiszap károsultjainak. Ennek eredményeként 45 zsák női, férfi és gyerekruhát – köztük részben használt, részben ausztriai áruházak felajánlásának köszönhetően kifutott modellnek számító ruházatot – hoznak hazánkba a rászorultak részére. A szállítmány útiköltségét Linz városa vállalta magára.

A segélyszállítmányt ma Somlóvásárhelyen adták át a Római Katolikus Plébánián.

Ezzel egyidőben a svájci Binningen-Bottmingen-i /Basel Land/ református gyülekezetek által gyűjtött pénzadományt is átadják egy rászoruló család részére.

***

Az ausztriai Linzben megalapított Gazdaság ésKultúra Egyesület (WIKUL) célkitűzései között szerepel a civil kezdeményezések segítése a szociális élet, a gazdaság és a kultúra területén.

gondola.hu
  • Gyermekeket rontanak meg agresszív propagandával
    „Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel?” – tette fel a kérdést Varga Judit, majd kiemelte: "élő, megkötött szerződéseink vannak" azokra a forrásokra, amelyek járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban - fűzte hozzá a miniszter.
  • Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
    Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
  • A Clintel leleplezi a klímahisztéria keltőit
    A Clintel üzenete a COP26-on részt vevő nemzeti politikusoknak és világvezetőknek. A felvilágosult, azaz a klímavészhelyzet rögeszméjét mellőző tudósokból álló nemzetközi szervezet leleplezi a hisztériakeltő propagandát.
MTI Hírfelhasználó