Vörösiszap: amikor a szomszédok is beszállnak
Segélyszállítmány érkezett délután a vörösiszap katasztrófa rászoruló károsultjai számára a linzi Wikul egyesület szervezésében.
2010. november 12. 23:44

A határokon átívelő segítségnyújtás keretében ruhát gyűjtöttek a vörösiszap károsultjainak. Ennek eredményeként 45 zsák női, férfi és gyerekruhát – köztük részben használt, részben ausztriai áruházak felajánlásának köszönhetően kifutott modellnek számító ruházatot – hoznak hazánkba a rászorultak részére. A szállítmány útiköltségét Linz városa vállalta magára.

A segélyszállítmányt ma Somlóvásárhelyen adták át a Római Katolikus Plébánián.

Ezzel egyidőben a svájci Binningen-Bottmingen-i /Basel Land/ református gyülekezetek által gyűjtött pénzadományt is átadják egy rászoruló család részére.

***

Az ausztriai Linzben megalapított Gazdaság ésKultúra Egyesület (WIKUL) célkitűzései között szerepel a civil kezdeményezések segítése a szociális élet, a gazdaság és a kultúra területén.

gondola.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó