Együtt ülésezik a kormány és az Európai Bizottság
Együttes ülést tart szerdán Brüsszelben a magyar kormány és az Európai Bizottság a 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökség előkészítéséhez kapcsolódóan.
2010. november 16. 08:43

Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás részleteiről az kifejtette: az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció tagjai lesznek a kormánytagok, több államtitkár, valamint olyan állami vezetők, akik európai uniós kérdésekkel foglalkoznak. Tájékoztatása szerint szó lesz gazdasági és pénzügyekről, információ- és energiapolitikáról, szociális ügyekről környezetvédelemről, klímapolitikáról, külpolitikáról, valamint bel- és igazságügyi kérdésekről, az uniós bővítésről és az egységes romapolitika kialakításáról.

A kormány az EU-elnökséghez kapcsolódó technikai megoldásokról is tájékozódik, és egyeztet az állandó képviselet munkatársaival - mondta Nagy Anna.

Szerda délután Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tart majd José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. José Manuel Barroso október 12-én Pécsett úgy fogalmazott: Magyarország "rendkívül ambiciózus" EU-elnökségi programot határozott meg; az unió komoly eredményeket vár a soros magyar elnökségtől. Kitért arra is, várják azt a találkozót, amelyet november 17-én tartanak, amikor Orbán Viktor és a kormány tagjai Brüsszelbe látogatnak.

MTI nyomán
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó