Hunvald a "szent és sérthetetlen"
Szentnek és sérthetetlennek hitte magát – mondta volt sofőrje a Magyar Nemzet birtokába került ügyészségi tanúvallomásában Hunvald Györgyről, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesteréről.
2010. november 17. 11:03

A politikust a volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnökkel, Gál Györggyel és 23 társukkal bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

Golcsa József sofőr, aki csaknem nyolc éven át Hunvald György napjainak jelentős részét végig kísérte, a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tett rendkívül részletes tanúvallomásában kifejtette, amit ebben az időszakban, különösen az elmúlt években tapasztalt a vád szerinti maffia-bűncselekményekkel, illetve azok szereplőivel kapcsolatban.

Az egykori polgármesteri alkalmazott beszámolt az ingatlanügyletekből szerzett pénzek általa tapasztalt szétosztásáról, Hunvald és Gál hazai viszonyok közötti nagylábon éléséről, a luxusról, az önkormányzati lakások osztogatásáról, a nőkről, és mindarról, amit látott és hallott az erzsébetvárosi ingatlanpanamáról és a feltételezett helyi bűnszervezet mindennapi működéséről – írja a lap.

Magyar Nemzet nyomán
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó