Gyurcsánynak busás hasznot hozott a privatizáció?
Nyilvánosságra hozta az alumíniumipari privatizáció szerződéseit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Az iratok szerint a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Rt., valamint egy másik kft. 1995-ben alig 46 millió forintért vásárolhatta meg az állami kézben lévő Hungalu Rt.-től a Balassagyarmati Fémipari Kft.-ben lévő 287 millió forint névértékű üzletrészt.
2010. november 19. 11:02

A szerződés melléklete egy kölcsönszerződés is, amellyel a Hungalu 50 millió forintot kölcsönad a megvásárolt Balassagyarmati Fémipari Kft.-nek. Egy szintén 1995-ös szerződés szerint az Altus és a GPS Vagyonkezelő Kft. 705 millió forintért jutott hozzá a magyaróvári timföldgyár 987 millió forintos üzletrészéhez.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő összesen kilenc privatizációs szerződést hozott nyilvánosságra honlapján.

hírTV
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó