Gyurcsánynak busás hasznot hozott a privatizáció?
Nyilvánosságra hozta az alumíniumipari privatizáció szerződéseit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Az iratok szerint a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Rt., valamint egy másik kft. 1995-ben alig 46 millió forintért vásárolhatta meg az állami kézben lévő Hungalu Rt.-től a Balassagyarmati Fémipari Kft.-ben lévő 287 millió forint névértékű üzletrészt.
2010. november 19. 11:02

A szerződés melléklete egy kölcsönszerződés is, amellyel a Hungalu 50 millió forintot kölcsönad a megvásárolt Balassagyarmati Fémipari Kft.-nek. Egy szintén 1995-ös szerződés szerint az Altus és a GPS Vagyonkezelő Kft. 705 millió forintért jutott hozzá a magyaróvári timföldgyár 987 millió forintos üzletrészéhez.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő összesen kilenc privatizációs szerződést hozott nyilvánosságra honlapján.

hírTV
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
  A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése az Alapjogokért Központ kutatása szerint, és ez sérti a nemzetállamok szuverenitását - mondta Szolomayer Balázs, a kutatóintézet vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.
 • Megújul a jáki templom és környéke
  A 2017 végén megkezdett munka újabb fázisáról szólt A jáki apátsági templom restaurálásának folytatása és értékeinek bemutatása elnevezésű beruházás helyszíni projektismertetője július 9-én.
 • Draskovics a rádióból üzent: jövő héten dönt a BKK a Lánchídról
  Jövő héten kerül a BKK igazgatósága elé a Lánchíd felújításának pályázati kiírása. Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke erről a Klubrádióban számolt be, a testület tagjai is csak innen értesültek, hogy milyen döntés előtt állnak. Közben műszakilag felülvizsgálták a Lánchíd felújításának részleteit, hogy melyek azok a részletek, amelyek elhagyhatók és mely esetekben olcsóbb a csere, mint a restaurálás.
MTI Hírfelhasználó