Gyurcsánynak busás hasznot hozott a privatizáció?
Nyilvánosságra hozta az alumíniumipari privatizáció szerződéseit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Az iratok szerint a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Rt., valamint egy másik kft. 1995-ben alig 46 millió forintért vásárolhatta meg az állami kézben lévő Hungalu Rt.-től a Balassagyarmati Fémipari Kft.-ben lévő 287 millió forint névértékű üzletrészt.
2010. november 19. 11:02

A szerződés melléklete egy kölcsönszerződés is, amellyel a Hungalu 50 millió forintot kölcsönad a megvásárolt Balassagyarmati Fémipari Kft.-nek. Egy szintén 1995-ös szerződés szerint az Altus és a GPS Vagyonkezelő Kft. 705 millió forintért jutott hozzá a magyaróvári timföldgyár 987 millió forintos üzletrészéhez.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő összesen kilenc privatizációs szerződést hozott nyilvánosságra honlapján.

hírTV
Címkék:
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó