Meghosszabbították Geréb Ágnes előzetes letartóztatását
Jogerősen meghosszabbította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság november 18-ai végzésében.
2010. november 23. 15:26

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) november 5-i, dr. G. Ágnes gyanúsított előzetes letartóztatást meghosszabbító végzését. A Fővárosi Bíróság végzése jogerős. A közlemény emlékeztetett: a bíróság G. Ágnes előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2011. január 8-áig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetését, másodlagosan lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet elrendelését indítványozták.

A Fővárosi Bíróság a fellebbezéseket nem találta alaposnak.

MTI nyomán
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó