Ajax-Real: Rideg profizmus vagy sportszerűtlen viselkedés?
A Real Madrid egy igen korszerű és nagyon hatékony játékot játszott ezen a mérkőzésen és tette mindezt nagyon látványosan.
2010. november 24. 15:49

Mindkét csapatnak fontos volt ez a mérkőzés, más-más okból. A Real Madrid egy győzelemmel az utolsó fordulótól függetlenül csoportelső lehet, míg az Ajax egy győzelemmel életben tarthatta volna a továbbjutási esélyeit, hogy az utolsó fordulóban ki-ki meccset játsszon a Milannal.

A mérkőzés előtt a szakértők azt várták, hogy az amszterdami alakulat nekiesik a madridiaknak és mivel a Real már a jövő hétfői El Classico-ra készül a Barcelona ellen, így az esélye papíron meg volt az Ajaxnak a pontszerzésre. A Madrid összeállítása ezt az érzésünket csak még jobban fokozta. Hiszen Arbeloa szinte még nem is játszott az idei szezonban, most viszont kezdőként belső védő pozícióban találta magát.

Ez a nagy roham nem következett be, illetve csak körülbelül tíz percig tartott.

A Real Madrid Mourinhoval újra nagy csapat lett. Azt szokták mondani, hogy egy csapat vagy lassan szerzi meg a labdát és a megszerzett labdával gyorsan támadást vezet, vagy a labda vesztés után nagyon gyorsan szerzi vissza a labdát és sokáig vezeti a támadását. A Real most ennél furcsább dolgot művelt, lassan szerezte vissza a labdát és a támadásait is lassan vezette, viszont hihetetlenül labdabiztosak voltak a játékosai és rengeteget futottak, mindig volt szabad ember, nem kapkodtak, járatták a labdát és abból egy ritmusváltással indultak meg a kapu felé.

Védekezésben pedig nagyszerűen segítették ki a madridi játékosok egymást, az egyik lelassította, megállította az amszterdami játékost, a másik madridi pedig elvette tőle a labdát. Ha ez nem sikerült, akkor máris ott volt a következő Real védő és megakadályozta az Ajax játékosát a labda megtartásában.

A gólokról különösebben nem írnék, aki látta megcsodálhatta őket, aki nem látta, annak azt ajánlom, nézze meg.

A Real Madrid egy igen korszerű és nagyon hatékony játékot játszott ezen a mérkőzésen és tette mindezt nagyon látványosan. Az eredmény mellett nem csak a sztárok, hanem a többi játékoson is látszott, hogy élvezi a játékot, tele van önbizalommal és meg meri csinálni a trükköket is. Még Casillas is beszállt a trükközésbe egy-egy haza adott labdánál, nem rúgta el a labdát, hanem megjátszotta azt.

A címben felmerülő kérdés egyik felére megkaptuk a választ: a Real hihetetlen profi munkát végzett. Kérdezhetnénk, akkor mi volt a sportszerűtlen? Xavi Alonso és Sergio Ramos rendkívül gyanús körülmények között kapta meg a második sárga lapját, ami pirosat ért. 4:0-nál pár perccel a vége előtt időhúzásért kapta mindkettő a második lapot, ráadásul Alonso az első sárgát is sípszó utáni labda eldobásért, tehát még csak véletlenül sem szabálytalanság miatt. Ez kintről úgy tűnt, hogy vérprofi módon kiszámolt, megtervezett cselekedet volt mindkét játékostól. Hiszen a következő BL kör a Madridnak már tét nélküli, így viszont az egy meccses eltiltás után az egyenes kiesésben tiszta lappal indulhatnak ezek a játékosok. Persze arra, hogy ezt előre megfontoltan hajtották végre és állíttatták ki magukat, soha nem fogunk választ kapni, inkább csak egy újabb eszközt ismerhettünk meg Mourinho fegyvertárából.

Annak tükrében, hogy ezek a játékosok milyen igénybevételnek vannak kitéve egy szezon alatt, mindenki döntse el saját maga, hogy sportszerűtlenségnek, vagy profin kiszámított akciónak tekinti a két játékos igazoltan kivett egy meccses szabadságát a BL-ből.

Kun István
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Átrendeződés kezdődhet az ellenzéki oldalon
  Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A szakértő szerint vannak pártok, amelyek megerősödtek az elmúlt időszakban, de érdekes helyzetet teremt majd az új főpolgármester csapata is, amelyek kapcsán eddig olyan nevek merültek fel, akik 2010 előtt voltak meghatározó személyek.
 • Tovább vizsgálja a Kúria az ’56-os megtorló ítéleteket
  Több mint harminc egykori eljárás 142 elítéltje esetében állapította meg mostanáig a Kúria, hogy elmarasztalásuk semmis. Az esetek vádlottjai jórészt olyan munkások, diákok, tisztviselők voltak, akik az 1956-os forradalom idején részt vettek az ellenállásban. Holnap újabb három meghurcolt személy ügyében tehet igazságot a bíróság.
 • Juliette Binoche gálavetítés az idei Titanicon
  Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját.
MTI Hírfelhasználó