Internetes adatbank az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére
Adatbank készült a vörösiszap károsultjainak igényeiről, az internetes oldalt az ajkai Kristály-völgy Egyesület hozta létre szervezetek, vállalkozások segítségével. Az interneten mostantól folyamatosan látható, kiknek, milyen segítségre, illetve adományra van szükségük.
2010. december 3. 15:10

Három napja van fent az interneten az adatbank. Eddig egy felajánlás, és két család igénye olvasható, de folyamatosan töltik fel. A céljuk az volt, hogy a rászorulókhoz valóban az jusson el, amire szükségük van - tudta meg a Független Hírügynökség Varga Andreától, a Kristály-völgy Egyesület elnökétől. Követhető folyamatosan, mire van igény, mik a felajánlások, ezek közül mi sürgős, és mi ért már célba.

Már az adatbank készítése közben több adomány célirányosan jutott a rászorulókhoz. Két számítógép, egy mosógép, egy vasaló, egy hűtőszekrény, egy kávéfőző talált gazdára. Egy egyesület pedig három családdal vette fel a kapcsolatot, és támogatja őket közvetlenül- mondta Varga Andrea. Több Fejér megyei szervezet is kapcsolódik az adatbankhoz. Novemberben kötött együttműködési megállapodást a Bodajki Baráti Kör Egyesület az ajkaival, a Fejér Szövetség most csatlakozik az adatokat gyűjtőkhöz.

gondola
MTI Hírfelhasználó