Mi a kép? - Szabados Árpád ma előadást tart Budapesten
Szabados Árpád festőművész a Kolta Szabadegyetem szervezésében Mi a kép? (...és mi nem az?) címmel előadást tart december 8-án, szerdán, 18.00 órakor a Kolta Galériában (Budapest V. ker., Ferenciek tere 7-8., III. lépcsőház, II. emelet. A belépés díjtalan.
2010. december 8. 10:52

Szabados Árpád 1944-ben született Szegeden. 1975-1988 között a Magyar Nemzeti Galéria GYIK-műhelyének vezetője, 1970-1984: a Mozgó Világ képzőművészeti szerkesztője, 1984-től a Magyar Képzőművészeti Főiskola tanára, 1995-től 2002-ig rektora. 1968-tól számtalan egyéni és csoportos kiállítása volt nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában. Tevékenységét magyar és nemzetközi díjakkal jutalmazták. Az 1960-as évek végén induló munkásságába integrálódtak a modern művészeti áramlatok eredményei, első szakaszába az expresszív, majd szürrealisztikus elemek, a mellérendelő, osztott kompozíció, a gyermekrajzok, később a koncept művészet hatására a különböző fotótechnikák. A 80-as évek első felétől a falfirkák és a gyerekrajzok formavilágát ötvözi a new wave színes gesztusaival. Az említett impulzusokat úgy sikerült integrálnia, hogy pályája során mindvégig megőrizte saját stílusát, egyéniségét.

Kolta Galéria, artportal.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
  A világon egyre jellemzőbb a kormányzati döntéshozatal kiszervezése az Alapjogokért Központ kutatása szerint, és ez sérti a nemzetállamok szuverenitását - mondta Szolomayer Balázs, a kutatóintézet vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.
 • Megújul a jáki templom és környéke
  A 2017 végén megkezdett munka újabb fázisáról szólt A jáki apátsági templom restaurálásának folytatása és értékeinek bemutatása elnevezésű beruházás helyszíni projektismertetője július 9-én.
 • Draskovics a rádióból üzent: jövő héten dönt a BKK a Lánchídról
  Jövő héten kerül a BKK igazgatósága elé a Lánchíd felújításának pályázati kiírása. Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke erről a Klubrádióban számolt be, a testület tagjai is csak innen értesültek, hogy milyen döntés előtt állnak. Közben műszakilag felülvizsgálták a Lánchíd felújításának részleteit, hogy melyek azok a részletek, amelyek elhagyhatók és mely esetekben olcsóbb a csere, mint a restaurálás.
MTI Hírfelhasználó