TGM: rizikós, de nincs más választás
Rizikós a magánnyugdíjpénztárak einstandolása, de a kormánynak nincs más választása – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
2010. december 13. 10:56

Tamás Gáspár Miklós filozófus a Reggeli Gyorsban úgy vélekedett: ha nem akarják, hogy bekövetkezzen ami Athénban vagy Dublinban, akkor nem szabad megszorításokat bevezetni. De baj van, és a kilábaláshoz pénz kell. Ezt a pénzt egy ilyen kockázatos húzással szerezte meg az Orbán-kabinet – mondta a filozófus.

Mint mondta a kormánynak jelenleg nyugalomra van szüksége, hogy működni tudjon. Kétségtelen – tette hozzá –, hogy ennek a lépésnek később komoly következményei lesznek – egyelőre azonban a kormány vállalja a kockázatot. Tamás Gáspár Miklós szerint ez rizikós lépés, de nem irracionális.

Klubrádió
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó