Magánnyugdíjpénztár: Eldőlt! Eldőlt?
Jóváhagyta az Országgyűlés a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló javaslatot. A meccs az Alkotmánybíróságon folytatódik?
2010. december 13. 21:25

A döntés szerint a magán-nyugdíjpénztári tagoknak - néhány kivételtől eltekintve - január végéig, személyesen kell jelezniük, ha nem kívánnak átlépni az állami rendszerbe.

A többiek magánpénztári tagsága automatikusan megszűnik. Az állami rendszerbe átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat, az esetleges veszteséget pedig az állam kompenzálja. A magánnyugdíjpénztárakban maradók 2011. december 1-je után 10 százalék tagdíjat fizetnek a pénztárnak, és attól az időponttól nem szereznek szolgálati időt az állami rendszerben, bár a munkáltató tovább fizeti a 24 százalékos nyugdíj-hozzájárulást. Az Országgyűlés 250 igen szavazattal, 58 nem ellenében és 43 tartózkodás mellett fogadta el a törvényt. A magánnyugdíjpénztárak már korábban jelezték, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak soron kívüli felülvizsgálatért.

InfoRádió
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó