Szabadlábon az MNV-s Tátrai
Megszüntették Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója, valamint Császy Zsolt, volt értékesítési igazgató előzetes letartóztatását.
2010. december 18. 08:53

Megszüntette a bíróság Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója, valamint Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója előzetes letartóztatását és szabadlábra helyezte őket - erősítette meg Tátrai ügyvédje a Népszavának és a Magyar Hírlapnak.

A döntésről szóló határozatot még nem kézbesítették, de azonnal végrehajtották, miután a volt vezérigazgató tanúskodott abban a székesfehérvári perben, amelyet az állam indított az elhíresült telekcsere-szerződés megsemmisítése érdekében. Tátrai Miklós tanúvallomásában azt mondta: Gyurcsány Ferenc nem adott utasítást a sukorói telekcserére, csak azt kérdezte, van-e rá jogi lehetőség.

Tátrai Miklóst és Császy Zsolt volt értékesítési jogi igazgatót hűtlen kezeléssel gyanúsítják a telekcsere ügyében, mivel a nyomozóhatóság szerint olyan szerződést hagyott jóvá, amely miatt 1 milliárd 327 millió forint kár érte az államot.

MTI - MR1 nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó